Sfaturi simple pentru consumul conștient de alcool, de sărbători. Ce spun experții

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Alcoolul este adesea un element de bază la multe adunări și festivități de sărbători. În multe cazuri, acesta este văzut ca o modalitate de a crește veselia de sărbători. Cu toate acestea, prezența sa poate fi o provocare pentru cei care caută să creeze o relație sănătoasă cu băutura.

"Unii dintre noi se confruntă cu presiunea colegilor din partea altora, deoarece societatea acordă o mare importanță includerii alcoolului în sărbători", a declarat pentru Healthline Leah Young.

Alții apelează la alcool pentru a face față sentimentelor complicate de singurătate, tristețe sau anxietate în preajma membrilor familiei care nu mai sunt în viață sau a celor pe care se tem să îi vadă de sărbători.

"Când oamenii se simt triști sau anxioși, se pot trezi că beau pentru a-și ușura durerea emoțională", a declarat pentru Healthline Sarah Church, PhD, fondator și director executiv al Wholeview Wellness Centers.

Cum pot fi mai atent atunci când beau alcool?

Fie că reduceți consumul de alcool sau vă abțineți complet, aceste sfaturi susținute de experți vă vor ajuta să vă respectați planul și să vă bucurați de festivități.

Savurați-vă băutura

În loc să vă înghițiți băutura, Church a spus să acordați atenție la felul în care băutura are gust, cum miroase și cum arată.

"Folosiți-vă toate simțurile pentru a observa culoarea, aroma, senzația în gură și gustul băuturii", a spus ea.

De exemplu, dacă beți un pahar de vin, pretindeți că face parte dintr-o degustare.

"Puteți să-l învârtiți în pahar, să observați aroma, să urmăriți dacă are "picioare" în timp ce se deplasează înapoi în josul paharului. Observați culoarea vinului și, când luați o înghițitură, fiți atenți la gust, vedeți dacă observați vreo aromă deosebită", a spus Church.

Acest lucru vă va forța, de asemenea, să încetiniți și să dați timp corpului și minții dumneavoastră să înregistreze efectele alcoolului.

Hidratați-vă cu apă sau cu o băutură nealcoolică

Alternați băuturile alcoolice cu apă sau cu alte băuturi nealcoolice (NA), cum ar fi suc, sifon sau bere și vin NA, pentru a rămâne hidratat și pentru a vă menține ritmul.

"Ia-ți un moment pentru a te verifica cu tine însuți între două băuturi pentru a vedea dacă într-adevăr vrei încă una", a spus Church. "Sfatul standard este de a aștepta cel puțin o oră între băuturile alcoolice. Acest lucru îi permite organismului dumneavoastră suficient timp pentru a procesa alcoolul și ajută la prevenirea consumului excesiv."

Young a menționat că există modalități de a vă simți în continuare parte a tradițiilor fără a consuma alcool.

"Dacă tatăl tău creează o rețetă de cocktail în fiecare iarnă, provoacă-l să creeze și el un mocktail", a spus ea.

Alegeți calitatea în locul cantității

În loc să consume cantități mari de băuturi de calitate inferioară, Church a sugerat să opteze pentru băuturi de calitate superioară, cum ar fi vinul premium, lichiorul de top sau berea artizanală.

"Băuturile de calitate superioară au adesea arome mai nuanțate, care pot fi savurate încet. Dar, fiți atenți la conținutul de alcool, unele dintre aceste băuturi pot avea un conținut mai mare de alcool, așa că trebuie să țineți cont de asta atunci când încercați să păstrați un număr redus de băuturi. O bere artizanală poate echivala cu două băuturi standard", a spus ea.

Accent pe oameni și activități

Mai degrabă decât să faceți din alcool punctul culminant al evenimentelor, concentrați-vă pe implicarea în conversații semnificative și pe activitățile de la petrecere.

"Fiți adultul care se plimbă cu copiii, organizați un joc sau o activitate, astfel încât accentul să fie pus pe asta în loc să stați în jurul mesei și să beți, [sau] ajutați gazda", a spus Young.

Înainte de a merge la un eveniment, Church a spus să vă gândiți la ce altceva puteți face în afară de băutură.

"Poate că vreți să faceți poze cu oamenii, astfel încât să vă amintiți evenimentul, sau vreți să vă asigurați că faceți cunoștință cu anumite persoane", a spus ea. "Dacă există muzică live, vă puteți concentra asupra artiștilor sau dacă există un DJ, poate doriți să dansați".

Renunță la alcool înainte și după evenimente

Dacă știi că mergi la o întâlnire socială unde vei bea, reducerea consumului de alcool cu câteva zile înainte și după eveniment poate ajuta să oferi corpului tău o pauză. Să spui "nu" la petrecerile de dinainte și de după petrecerea din ziua respectivă este, de asemenea, o strategie bună.

"Dacă vă limitați consumul de alcool la timpul pe care îl petreceți cu ceilalți, veți avea tendința de a bea mai puțin", a spus Church, potrivit healthline.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel