Sfaturi criză financiară: moneda cea mai sigură pentru români și atenționare despre joburi. Caramitru: Dacă veți face așa ceva, s-ar putea să rămâneți pe dinafară

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Fotografie de la Joslyn Pickens: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bani-fonduri-monede-finan-e-3833052/
Fotografie de la Joslyn Pickens: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bani-fonduri-monede-finan-e-3833052/

Andrei Caramitru, care a lucrat în domeniul finanțelor, vine cu câteva sfaturi pentru români pentru această criză pe care o traversăm.

„Ma distreaza foamea asta de investiții in orice acum, imobiliare peste imobiliare, eventual chiar in Dubai. Mai oameni buni. suntem in fata unei crize economice colosale, 2008 a fost parfum. o sa pierdeti 50% din tot ce băgați. Stati naibii liniștiti cu banii in dolari. Încă cel putin 1-2 ani.

Si stati liniștiti in job-ul vostru dacă e cât de cât sigur. Nu fiți dusi cu capul cerând tot timpul mai mult si schimbând job-urile la 3 luni. Ca e posibil sa Rămâneți pe dinafara total când începe si naiba va mai angajeaza si banii nu vor mai fi. Deloc. Si degeaba dați după vina pe oculta pe Soros pe cine vreți voi ca tot o sa urle foamea in voi dacă nu sunteți fffff atenți acum”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

De asemenea, ministrul Claudiu Năsui a spus că sfătuiește românii să își țină economiile în dolari.

Claudiu Năsui spunea că ar trebui să nu ne ținem economiile în lei (sau euro) și să nu începem acum proiecte de investiții despre care nu suntem foarte siguri că vor avea succes.

„Aș recomanda dolarul și este ce am făcut și eu. Personal, voi continua să fac asta. (...) Eu vă recomand să fiți atenți. Mergeți pe lucruri de bun simț. De exemplu, nu vă îndatorați în prag de criză. Sau nu începeți proiecte de investiții în prag de criză. Evident, dacă aveți o super oportunitate, și sunteți foarte siguri că va ieși bine, atunci, da, investiți. Dar trebuie să fiți foarte siguri pe dumneavoastră că veți avea dreptate. În criză ar trebui să vrem să intrăm fără datorii și cu cash în bancă, dacă se poate.Va fi greu. Orice am face, nu vom putea să ne ferim de toate efectele unei clase politice lacome și chitită să-și apere privilegiile cu orice preț”, a scris Claudiu Năsui, ministrul Economiei pe vremea când USR era în Guvern.

Dolarul american bate un nou record în raport cu moneda națională. A urcat astăzi la 5,11 lei, față de 5,06 lei, nivelul de vineri. În schimb, euro s-a depreciat ușor la cursul BNR, la 4,94 lei.

VEZI ȘI: Buhnici, făcut praf după ce a zis că nimic nu ni se cuvine, „nici măcar aerul”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel