Sfatul simplu al lui Warren Buffett pentru a te proteja de inflație

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Warren Buffett și Bill Gates / flickr, BorsheimsJewelry
Warren Buffett și Bill Gates / flickr, BorsheimsJewelry

Warren Buffett a fost prezent la adunarea generală anuală a acționarilor Berkshire Hathaway.

Într-o perioadă în care totul devine din ce în ce mai scump, iar inflația devine cea mai mare preocupare a consumatorilor din întreaga lume, marele investitor miliardar Warren Buffett oferă propriile sfaturi oricui vrea să se protejeze de prețurile mari.

„Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii extrem de bun la ceva”, a spus Omaha Wise, în vârstă de 91 de ani, la adunarea generală a acționarilor Berkshire Hathaway. 

Buffett a dat ca exemplu profesii precum cea de doctor sau de avocat, spunând că „oamenii îți vor oferi o parte din câștigul lor în schimbul serviciilor tale”.

„Nimeni nu îți poate lua abilitățile. Acestea nu sunt diminuate de inflație. Cea mai bună investiție de departe este ceea ce te face mai bun și nu este deloc impozitată”, a spus Buffett, citat de CNBC.

Abilitățile, spre deosebire de bani, nu sunt afectate de inflație. Abilitățile care sunt cerute de piață vor rămâne mereu foarte căutate, a explicat el. 

Buffett a dat sfaturi similare și în 2009, după recesiunea cauzată de criza financiară globală. La acea vreme, investitorul miliardar spunea că „cel mai bun lucru pe care îl poți face este să investești în tine”.

Următorul lucru foarte bun este să investești într-o „companie uimitoare” care face produse care sunt la mare căutare, indiferent de cursul dolarului, spunea el la acea vreme.

Buffetta citat Cola Cola ca exemplu, spunând că, chiar dacă trec decenii, oamenii își vor dori băutura răcoritoare, indiferent de nivelul inflației. „Nivelul prețurilor nu contează”, pentru că oamenii vor plăti întotdeauna pentru produsele care le plac, a explicat Buffett.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel