Sfârșitul Lumii prezis de Stephen Hawking

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sfârșitul Lumii Prezis de Stephen Hawking / Facebook
Sfârșitul Lumii Prezis de Stephen Hawking / Facebook

Nu este niciun secret că atunci când Stephen Hawking a murit în 2018, lumea a pierdut una dintre cele mai strălucite minți care s-a dedicat vreodată rezolvării unora dintre cele mai complicate probleme ale științei.

Necrologul său din The Guardian a descris "darurile sale aproape supranaturale", împreună cu simțul umorului și capacitatea sa de a face ca cei care nu sunt oameni de știință să fie interesați de ceea ce avea de spus.

Și a avut multe de spus: O parte a fost emoționantă, o parte a fost amuzantă, iar o parte a trecut pe deasupra capetelor celor mai mulți oameni. Dar unele dintre ele se referă la ceva ce are impact asupra tuturor celor de pe planetă, și anume sfârșitul lumii. Hawking a făcut câteva predicții cumplite nu numai despre cum se va sfârși planeta în sine, ci și despre ce se va întâmpla cu universul. Există vești bune și vești proaste aici, și anume că, în principiu, omenirea avea să se distrugă cu mult înainte ca universul să se oprească. 

Înainte de a arunca o privire asupra a ceea ce a emis predicțiile sale, există o notă de subsol importantă aici. De asemenea, el a remarcat (via BBC) că odată cu progresul vor apărea "noi moduri în care lucrurile pot merge prost", dar nu a fost doar o catastrofă.

El a explicat: "Nu ne vom opri din progres sau nu vom inversa cursul acestuia, așa că trebuie să recunoaștem pericolele și să le controlăm. Sunt un optimist și cred că putem".

Haideți să vorbim despre scara mare, deoarece ultima lucrare a lui Stephen Hawking - publicată chiar înainte de moartea sa - se referea la ceea ce se va întâmpla cu universul. Se numește "O ieșire lină din inflația eternă?" și nu, nu are nici un sens pentru marea majoritate a oamenilor. Dar asta este în regulă: Chiar și experții s-au luptat cu această problemă, așa că haideți să îi dăm un sens cu ajutorul unora dintre ei, potrivit Grunge.com.

  • SCHIMBĂRILE CLIMATICE SUNT DESTUL DE TERIBILE
  • O POPULAȚIE ÎN CREȘTERE
  • SUPER-OAMENI MODIFICAȚI GENETIC
  • VIRUȘI OBȚINUȚI PRIN INGINERIE GENETICĂ
  • O NEÎNCREDERE ÎN ȘTIINȚĂ
Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel