Sezonul Adulterului. Nu o să-ți vină să crezi, dar majoritatea relațiilor extraconjugale se întâmplă în această lună

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Jasmine Carter
Foto: pexels, Jasmine Carter

Numărul cazurilor de adulter crește cu 22% la începutul toamnei, deoarece oamenii care sunt nefericiți în relațiile lor vor să înceapă ceva nou.

Septembrie este luna adulterului, cel puțin așa susține un nou studiu. Și anume, numărul fraudelor crește cu 22% la începutul toamnei, pentru că persoanele care sunt nemulțumite de relațiile lor vor să înceapă ceva nou. 

Studiul despre adulter a fost realizat de un important site de dating din Marea Britanie, IllicitEncounters, și a constatat că 32% dintre femei și 34% dintre bărbați spun că vara pune o presiune asupra relației lor. Tocmai de aceea se angajează în relații extraconjugale după vară. 

De asemenea, numărul adulterelor a crescut și după renunțarea treptată la lucrului de acasă și reîntoarcerea la birou. O cincime dintre bărbați (21%) și un număr oarecum similar de femei (19%) au declarat că au mai multe șanse să trișeze atunci când se întorc la birou.

În mod tradițional, ianuarie a fost întotdeauna o lună propice pentru înșelăciune, deoarece partenerii nefericiți au folosit Anul Nou pentru a-și căuta noi parteneri.

Cu toate acestea, în ultima vreme, septembrie a devenit luna cea mai probabilă pentru adulter, aleasă de 32% dintre bărbați și 31% dintre femei. Ianuarie a ocupat locul doi, ales de 24% dintre bărbați și 22% dintre femei.


Obiceiuri noi

De asemenea, o treime dintre bărbați au spus că pandemia le-a schimbat obiceiurile de întâlnire.

- Anul acesta va fi și mai pronunțat pentru că munca de acasă se apropie de sfârșit și tot mai mulți oameni se întorc la birouri. 

Relațiile amoroase erau rezervate în mod tradițional pentru ianuarie și, deși există încă un număr mare de aventuri extraconjugale, care se întâmplă de Revelion, toamna este momentul în care adulterul este la apogeu – spune Jessica Leoni, expert în sex.

Citește și: Mercur retrograd în zodia Balanței. Din 9 septembrie, aduce provocări pentru 3 zodii

Care sunt lunile cu cea mai mare probabilitate de adulter

1 - septembrie

2 - ianuarie

3 - iulie

4 - iunie

5 - august

6 - mai

7 - octombrie

8 - Martie

9 - noiembrie

10 - aprilie

11 - februarie

12 - decembrie

Adulterul, cine poate face plângere și care e pedeapsa

Adulterul este considerat o infracțiune, art. 304 din Codul Penal prevăzând chiar posibilitatea pedepsei cu închisoarea pentru cei găsiți vinovați.

Infracțiunea se probează doar prin procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante sau prin scrisori care emană de la soţul vinovat, iar acţiunea penală se pune în mişcare doar la plângerea prealabilă a soţului nevinovat.

Soțul găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoare de la o lună la 6 luni sau o amendă.

Trebuie spus că urmărirea penală nu poate începe dacă fapta a fost comisă după îndemnul sau încurajarea celuilalt soţ, sau dacă viaţa conjugală era întreruptă în fapt şi soţii trăiau despărţiţi.

Urmărirea sau procesul penal încetează şi în caz de moarte a soţului care a făcut plângerea, precum şi în caz de anulare a căsătoriei soţului vinovat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel