Secretul neștiut al copilăriei lui Dolly Parton: Află cum o disciplinau părinți

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Secretul lui Dolly Parton pentru ten: Nu am timp să îmbătrânesc
Secretul lui Dolly Parton pentru ten: Nu am timp să îmbătrânesc

Artista a crescut într-o regiune muntoasă din estul statului Tennessee, SUA, fiind unul dintre cei 12 copii ai familiei. Împreună cu părinții și frații săi, Dolly locuia într-o casă modestă cu un singur dormitor, fără electricitate și apă curentă. Dată fiind această situație dificilă, nu este surprinzător că educația oferită de părinții lui Dolly nu se baza pe blândețe, afecțiune și alte valori promovate de noile reguli de parenting.

Într-un interviu anterior, cântăreața a vorbit despre relația pe care a avut-o în copilărie cu părinții săi, inclusiv despre felul în care aceștia au ales să o disciplineze.

Cântăreaţa a declarat pentru publicaţia pentru adulţi „Playboy‟, în anul 1978, că tatăl ei era autoritar, în timp ce mama adoptase o atitudine permisivă.

„Mama mea a fost atât de îngăduitoare, încât a crescut practic cu noi”, a spus artista, în volumul „Dolly on Dolly: Interviuri şi întâlniri cu Dolly Parton‟. Când venea vorba despre pedepse, tatăl său nu ezita să apeleze la curea, pentru a-i cuminţi pe ea şi pe fraţii ei. „Ne-a lovit cu cureaua, că era nebun‟, a mărturisit Dolly, care a adăugat: „Nu ne bătea, dar ne biciuia cu cureaua cu putere‟.

Dolly nu era permisă să folosească machiaj, dar ea totuși folosea produse cosmetice, indiferent dacă avea sau nu permisiunea părinților săi. În timpul interviului, ea și-a amintit că a fost mereu "fascinată de machiaj" încă de când își amintea. Deși nu i se permitea să-și coloreze buzele, asta nu a oprit-o pe cântăreața piesei "Jolene" să folosească orice avea la îndemână pentru a-și înfrumuseța chipul. "Îmi coloram buzele și tatăl meu nu avea ce să-mi facă. Nu putea să-mi șteargă rujul. El îmi spunea 'șterge rujul', iar eu îi spuneam că nu se poate, că aceea era culoarea mea naturală, tati!".

Tatăl ei o numea în continuare încăpățânată ca un taur. Deoarece mama ei era fiica unui predicator și în copilărie nu i s-a permis să facă multe lucruri, inclusiv să-și taie părul, în ziua în care s-a căsătorit ea și-a tăiat părul și l-a purtat în coafuri scurte toată viața. După aceea, și-a jurat că nu le va interzice copiilor ei să facă sau să nu facă lucruri dacă aceștia nu ar fi fost de acord.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel