Secretul lui B.B. King! Un incendiu devastator a schimbat totul

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Secretul lui B.B. King! Un incendiu devastator a schimbat totul
Secretul lui B.B. King! Un incendiu devastator a schimbat totul

Eric Clapton are chitara Blackie și Brownie, Willie Nelson nu urcă pe scenă fără Trigger, iar Keith Richards de la The Rolling Stones se bazează întotdeauna pe Micawber pentru a impresiona publicul.

Cu toate acestea, pentru legendara chitară a lui B.B. King, numită Lucille, există o poveste aparte care a durat peste jumătate de secol.

Timp de peste 50 de ani, B.B. King și chitara sa, Lucille, au fost inseparabili. Această chitară a legendarei muzici a dat naștere unor piese care au făcut istorie, cum ar fi "The Thrill Is Gone" și "Sweet Little Angel". "De când am încetat să cânt vocal, m-am bazat doar pe Lucille", a dezvăluit B.B. King. Dar cum a primit această chitară numele de Lucille?

De fapt, au fost mai multe chitare. Toate denumite Lucille. În momentul de faţă, Lucille este acea chitară neagră cu auriu Gibson ES-355 şi începuturile ei au fost cât se poate de tumultoase. Legenda lui Lucille a început în flăcările devastatoare ale unui incendiu...

„Au luat o găleată, au umplut-o cu petrol lampant, i-au dat foc şi au pus «sursa de căldură» pe mijlocul scenei, ca să ne încălzim cu toţii. Toate bune şi frumoase, însă, într-una dintre seri, a izbucnit o ceartă imensă între doi oameni şi găleata a fost răsturnată. S-a răsturnat totul pe podea şi a apărut ca un râu de foc între noi, cei prezenţi acolo. Şi toată lumea a început să alege spre uşa de ieşire, inclusiv eu‟, a povestit faimosul chitarist.

Într-o seară, cântărețul de blues a ajuns cu bine în afara unui club în flăcări, dar și-a dat seama că a uitat chitara sa în interior. În ciuda pericolului de a-și pune viața în pericol, el a fugit înapoi în clădirea construită din lemn pentru a-și recupera chitara. Incendiul amenința să dărâme totul în jurul său.

A doua zi, B.B. King a aflat că doi oameni au pierit în tragedie și că aceasta a pornit de la o ceartă între doi bărbați din cauza unei femei care lucra în acel club. Femeia în cauză purta numele de Lucille.

Chitaristul, care abia scăpase din incendiu, a numit chitara salvată Lucille "doar ca să-mi amintească să nu mai fac vreodată o prostie de a intra în mijlocul unui incendiu", a declarat King.

Chitara inițială salvată din flăcări, Gibson L-30, nu avea o valoare deosebită. În anii care au urmat, artistul a cântat pe mai multe chitare, dar le-a numit pe toate Lucille, indiferent de modelul și valoarea lor.

Pe măsură ce cariera chitaristului se dezvolta și devenea tot mai faimos, producătorii de chitare se grăbeau să creeze instrumente speciale pentru B.B. King. Astfel, au apărut chitara "King of the Blues" (Regele Blues-ului) și Super Lucille, dedicate exclusiv lui B.B. King.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel