Secretul japonezilor în fotbal. De ce mulţi pot juca până după 40 de ani

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
 Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Mulţi fotbalişti japonezi pot juca până după vârsta de 40 de ani. Iată de ce. 

”Jucătorii japonezi au o longevitate în fotbal. Foarte mulți au peste 40 de ani în liga japoneză, sunt profesioniști și au grijă de corpul lor, asta fiind unul dintre motive. Da, disciplina este unul dintre principalele obiective pe care noi japonezii le avem.

Da, eu în continuare mănânc mâncare japoneză. Este un meniu simplu, mânănc orez, supă, salată, carne, ceva normale. Supele le fac în stil miso cu tofu, sănătoase adică. Am adus din Japonia de la magazine specializate. Când mă duc în vacanță și când mă întorc vin cu două bagaje și unul e doar de mâncare. Când sunt în cantonamente mănânc și mâncarea de la hotel, nu fac mofturi, dar odată pe săptâmână. Am băut palincă sau țuică, este foarte tare. Când am venit de atunci am băut, dar de atunci n-am mai încercat pentru că mi-a fost rău”, a declarat Takayuki Seto, mijlocaş defensiv la Petrolul Ploieşti, citat de Digisport

Recordmanul este Kazuyoshi Myura, care la 56 de ani a semnat un nou contract de profesionist, în liga a doua portugheză. 

“Este imposibil să joc până la vârsta lui Miura, acum cred că are 56 de ani și joacă în Liga a 2-a din Portugalia. Da, mă simt bine și sper să fiu sănătos, și să fac un sezon mai bun față de ce am făcut până acum. Am avut o prestație bună în prima parte a sezonului datorită suporterilor care au venit la stadion. Cred că puteam să câștigăm, dar așa a fost”, a spus Takayuki. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel