Secrețiile oculare care arată că te confrunți cu o problemă de sănătate. Când trebuie să te prezinți de urgență la medic

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Cu toții ne confruntăm cu secreții oculare, mai ales după un somn lung. Cu toate astea, puțini știu că acestea pot indica o problemă de sănătate.

Probabil că nu aveți obiceiul de a vă examina culoarea secrețiilor oculare. Dar Neil Laird, optometrist specializat, a declarat pentru Sun Health că diferite nuanțe pot însemna lucruri diferite. De la alb, la verde, galben și roz, iată ce îți poate spune culoarea secrețiilor din ochi despre sănătatea ta.

Secrețiile oculare care arată că te confrunți cu o problemă de sănătate

1. Clar, crem sau alb

Dacă secrețiile oculare sunt clare, crem sau cu nuanțe albe, probabil că te afli în limitele normale, a spus Neil.

"O cantitate mică de crustă limpede, cremă sau albă în ochi atunci când vă treziți este perfect normală, deoarece acesta este modul în care corpul dumneavoastră elimină în mod natural orice resturi care se acumulează de-a lungul zilei", a explicat el.

"Aceste secreții oculare își ia culoarea dintr-un amestec de uleiuri, mucus și celule vărsate, așa că poate fi mai deschis sau mai închis, în funcție de faptul că ochii au fost puțin uscați sau ați folosit produse de curățare facială pe bază de ulei", a adăugat Neil.

2. Alb

Neil a menționat că gunoaiele albe în cantități mari ar putea fi totuși un motiv de îngrijorare.

"În timp ce mucusul alb poate fi normal, dacă aveți o cantitate mare de secreții oculare albe, împreună cu roșeață, umflături sau răni, acest lucru ar putea fi un semn că aveți conjunctivită virală sau chiar herpes ocular", a avertizat el.

Conjunctivita este o afecțiune oculară cauzată de infecții sau alergii și afectează de obicei ambii ochi, potrivit NHS, ceea ce îi face pe aceștia:

  • Să ardă sau să aibă senzația de nisip
    Să producă puroi care se lipește de gene
    Să te mănânce
    Apă

"Conjunctivita virală va dispărea, de obicei, de la sine, iar un medic vă poate prescrie picături pentru ochi pentru a vă ușura simptomele", a spus Neil.

"Cu toate acestea, herpesul ocular poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul ochilor, în special la nivelul corneei, așa că cel mai bine este să vă supuneți la un control oftalmologic cât mai curând pentru a vă ajuta să țineți virusul sub control."

O infecție oculară cu herpes simplex va afecta, de obicei, un singur ochi, spune NHS.

Simptomele pot fi similare cu unele alte afecțiuni oculare și pot include:

  • Dureri oculare
    Un ochi roșu
    Lăcrimare
    Sensibilitate la lumină
    Vedere încețoșată sau alte modificări ale vederii dvs.
    O pleoapă umflată
    Bășici sau o erupție cutanată pe pleoapă sau pe pielea din jurul ochiului

Este mai probabil să fie o infecție oculară cu herpes simplex dacă ați mai avut una înainte sau dacă ați avut herpes labial, a adăugat NHS.

3. Verde sau gri

După o zi în care ai purtat machiaj pentru ochi, nu este neobișnuit să te trezești a doua zi dimineața cu ochii plin de secreție verde.

Neil a spus: "Somnul tău poate deveni verde sau gri din cauza pigmenților din machiaj, cum ar fi fardul de ochi, rimelul sau eyelinerul.

"Cu toate acestea, dacă somnul tău are această nuanță și este cuplat cu mâncărimi, roșeață și vedere încețoșată, probabil că ai o infecție.

"În cele mai multe cazuri, această culoare a somnului poate fi un semn al unei infecții bacteriene sau al unei conjunctivite bacteriene - cunoscută și sub numele de "ochi roz" - care va avea nevoie de o doză de antibiotice pentru a dispărea."

4. Galben

"Scurgerea galbenă poate fi, de asemenea, un semn că aveți o infecție bacteriană, dar poate indica și un orzagiu, o glandă lacrimală blocată sau dacriocistită", a explicat Neil.

"Glandele din ochii noștri sunt foarte delicate, ceea ce înseamnă că se pot bloca foarte ușor dacă folosim produse nepotrivite, ceea ce duce la infecții dureroase și inflamații", a adăugat el.

"Orzica va fi adesea recunoscută printr-o umflătură roșie dureroasă pe linia genelor care va supura puroi galben, în timp ce un canal lacrimal blocat va avea o umflătură concentrată în colțul interior al ochiului.", potrivit thesun.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel