Se suspendă ratele bancare. Ciucă: Vom adopta această măsură pentru o perioadă de 9 luni

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Premierul Nicolae Ciucă a spus că ratele bancare se vor suspenda pentru o perioadă de 9 luni.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul va aproba miercuri mai multe măsuri din programul Sprijin pentru România, menţionând suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni, sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor şi prelungirea programului IMM Invest plus.

"Vom continua să adoptăm măsurile care sunt cuprinse în planul Sprijin pentru România şi, în acest sens, vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni, măsură de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii. De asemenea, tot în şedinţa de guvern de astăzi vom aproba Ordonanţa de urgenţă pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor", a anunţat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

Ciucă a precizat că va fi prelungit programul IMM Invest plus.

"Este o măsură pe care o luăm în vederea continuării sprijinirii IMM-urilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul digitalizării, în domeniul cercetării şi inovării, în domeniul digital, precum şi începerea de Start-up-uri", a mai spus premierul.

El a mai anunţat că în şedinţă vor fi luate mai multe decizii care "vizează îndeplinirea jetoanelor şi ţintelor din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă specifice celui de al doilea trimestru", astfel încât să poată fi asigurată "coerenţa implementării acestui program".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel