Se califică România la JO 2024, la Gimnastică? Andreea Răducanu păstrează speranţe

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Fotografie de la Andrea Piacquadio, pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, pexels

Andreea Răducan, fostă campioană olimpică şi mondială, păstrează speranţe pentru calificarea României la JO 2024, la gimnastică. 

Fosta campioană olimpică şi mondială Andreea Răducan a declarat, miercuri, că speră ca echipa feminină a României să reuşească să prindă la Campionatele Mondiale de la Anvers unul dintre cele 9 locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

"Gimnastele noastre se pregătesc să plece la Campionatele Mondiale din Belgia, acolo unde sperăm la o calificare la Jocurile Olimpice. Uitându-mă la ce se întâmplă în plan mondial la gimnastică, consider că avem un culoar bun. Este vorba despre 12 echipe care se califică, iar acum sunt 3 locuri ocupate şi 9 disponibile. Motiv pentru care aş vrea să cred că vom reuşi să prindem unul dintre cele 9 locuri rămase pentru Jocurile Olimpice", a afirmat Răducan, prezentă la evenimentul de lansare a Săptămânii Europene a Sportului..

Ea a explicat că gimnastele noastre ar trebui să profite de absenţele din echipele Germaniei şi Olandei.

"Au fost destul de multe situaţii dificile pentru ţări precum Germania sau Olanda, contracandidate noastre directe la calificare. Mă refer aici la sportive accidentate, componente de bază în echipă. Aşa încât, repet, cred că avem un culoar bun. Şi sper ca echipa României să îl fructifice, să îl valorifice la maximum", a spus ea.

Campionatele Mondiale de gimnastică, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, se vor desfăşura în perioada 30 septembrie - 8 octombrie la Anvers.

Delegaţia României este alcătuită la feminin din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda şi Ella Oprea Cretu (antrenori Corina Moroşan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuţiu şi Daymon Jones). Lotul masculin este format din Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Andrei Muntean, Roland Modoianu, Nicholas Ţarcă şi Emilian Neagu (antrenori Marius Berbecar, Marius Urzică şi Gerard Speerstra), scrie Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel