Se agită apele la VATICAN: Cardinalul Peter Turkson vrea să renunțe la mandat. Care ar fi adevăratele motive

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Luând pe toată lumea prin surprindere, Cardinalul Peter Turkson şi-a prezentat demisia de la conducerea unui departament cheie al Vaticanului, au declarat sâmbătă surse familiare cu acest subiect, potrivit Reuters.

Cardinalul Turkson, în vârstă de 73 de ani, originar din Ghana, a fost un consilier-cheie al Papei Francisc pe probleme precum schimbările climatice şi dreptatea socială, fiind singurul african aflat la conducerea unui departament al Vaticanului.

Turkson conduce un important departament al Vaticanului cunoscut sub numele de "Dicasterul pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale", care integrează teme precum pacea, dreptatea, migraţia şi organizaţiile caritabile.

Care ar fi motivele



O sursă a afirmat că Turkson s-a săturat de disputele interne, în timp ce o alta a precizat că acesta a declarat personalului că va spune mai multe după ce papa va lua decizia.

Plecarea sa ar lăsa Vaticanul fără niciun african în fruntea unui departament important, după retragerea cardinalului Robert Sarah din Guineea la începutul acestui an.

Ultimele reacții ale Cardinalului

Într-o postare pe Twitter, Turkson a ținut să precizeze că acesta și-a depus mandatul la împlinirea termenului de cinci ani, și că decizia  privind acordarea sau nu a încă unui mandat de Cardinal aparține exclusiv Papei.

Potrivit unor surse de la Vatican, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, suveranul pontif nu a decis încă dacă va accepta sau nu demisia cardinalului.



Departamentul condus de Turkson a fost supus unei evaluări externe conduse de cardinalul Blase Cupich din Chicago la cererea papei anul acesta.

Decizia sa de a demisiona urmează după două plecări la nivel înalt din departamentul său în timpul verii, una din cauza pensionării, iar cealaltă bruscă şi inexplicabilă.

Apple introduce MOȘTENIREA DIGITALĂ. Deținătorii de iPhone vor putea desemna un succesor pentru datele din telefon
Hotărârea lui Turkson de a-şi prezenta demisia a fost relatată prima dată de blogul conservator italian messainlatino.it.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel