Scăpați de cămașa șifonată într-un singur minut, fără a folosi fierul de călcat. Iată cum faci acest lucru

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Nimble Made
Sursa foto: unsplash, autor Nimble Made

Nu există un mod mai rău de a-ți începe ziua decât să scoți o cămașă din garderobă și să afli că este șifonată. Te grăbești și nu ai timp să scoți fierul de călcat? Atunci există un truc simplu pe care îl poți folosi pentru a îndepărta ridurile de pe cămașă într-un minut.

Acesta este, de asemenea, un truc grozav pentru atunci când nu ai fier de călcat, dar trebuie să arăți prezentabil!

Sfat simplu

Oricât de atent ați împături și puneți la loc cămășile după ce le spălați, unele cămăși se șifonează ușor. Mai ales cămășile din bumbac se vor încreți rapid. Scoți cămașa din dulap și arată dezordonat! Nu asta îți dorești, bineînțeles. Din fericire, avem un truc util pentru tine, care te va ajuta să-ți aranjezi cămașa în cel mai scurt timp. Tot ce ai nevoie este o sticlă de spray cu apă și un uscător de păr.

Uscător de păr

Poți aplica acest truc chiar și atunci când porți deja tricoul. Folosește sticla cu pulverizator pentru a pulveriza puțină apă pe zona încrețită a cămășii. Apoi, folosește uscătorul de păr pentru a usca în mod corespunzător partea umedă a cămășii. Vei vedea că ridurile vor dispărea imediat. Ușor, nu-i așa?

Folie de aluminiu

Dacă ai timp să scoți fierul de călcat și masa de călcat, avem un alt sfat bun pentru tine. Folosește o folie de aluminiu în timp ce calci! Acest produs de bucătărie la îndemână este ideal pentru a fi folosit atunci când calci și te va asigura că vei termina mult mai repede. Îndepărtați capacul de pe masa de călcat și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Apoi puneți capacul la loc și călcați ca de obicei. Folia de aluminiu va reflecta căldura, ceea ce înseamnă, practic, că veți călca ambele părți ale hainelor în același timp.

5 sfaturi simple pentru a scoate petele de rugină de pe haine și pantofi

1. Lămâie și sare

Ai o pată de rugină pe haine?  Nu intra în panică, o lămâie și puțină sare te pot scăpa ușor de pată. Stoarce sucul unei jumătăți de lămâie peste pată, aruncă puțină sare deasupra și lasă să stea o vreme. Apoi, este timpul să clătești hainele. Poți face acest lucru în chiuvetă sau într-o găleată și apoi să le pui în mașina de spălat. După ce mașina de spălat este gata, există o mare șansă să nu mai poți vedea unde a fost! Atenție: acest sfat funcționează cel mai bine pe materiale de culoare deschisă sau albe. Pentru hainele colorate sau pantofii din piele ar trebui să încercați unul dintre următoarele sfaturi.

2. Oțet

Dacă nu ai lămâi acasă, dar ai oțet, acesta poate face minuni și pentru petele de rugină de pe hainele și pantofii de culoare deschisă. Amestecați puțină sare și câteva linguri de oțet și puneți amestecul pe pată. Frecați-o bine cu o periuță de dinți veche și lăsați-o să acționeze timp de o jumătate de oră. Puneți apoi hainele sau pantofii în mașina de spălat. Acest truc funcționează cel mai bine și în cazul hainelor și pantofilor de culoare deschisă.

3. Lapte acru

Aveți o pată de rugină pe hainele sau pantofii colorați? Laptele acru este pe cale să devină cel mai bun prieten al tău. Bacteriile din laptele acru pot desface petele de rugină. Umple o găleată sau o cadă cu lapte acru și lasă-ți hainele sau pantofii să se înmoaie în el. Ține-le înăuntru peste noapte, clătește-le și apoi dă-le la spălat. Odată ce vă scoateți hainele sau pantofii din mașina de spălat, este mai mult ca sigur că pata va dispărea complet.

4. Lămâie și apă clocotită

Pete de rugină pe pantofii de piele? Atunci probabil că este mai bine să eviți sfaturile menționate mai sus. Ceea ce poți face, însă, este să freci sucul de lămâie pe pată și apoi să ții pantofii deasupra unui ceainic cu apă clocotită. Combinația dintre aburul de la apa clocotită și sucul de lămâie va dizolva încet pata, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel