Scad tarifele pentru apelurile fixe şi mobile, de la 1 ianuarie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 21 dec 2021, 14:48 | Categorie: Economie
foto: pexels
foto: pexels

Tarifele pentru terminarea apelurilor în reţelele de telefonie fixă şi mobilă din România vor scădea, de la 1 ianuarie 2022, informează ANCOM.

Astfel, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile reţele, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,07 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile reţele.

Tariful se reduce și în următorii ani


Potrivit sursei citate, Regulamentul Comisiei Europene stabileşte şi tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica şi în România. Acestea sunt de 0,4 eurocenţi/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023 şi de 0,2 eurocenţi/minut de la 1 ianuarie 2024.

Pe de altă parte, tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic faţă de cel practicat în prezent şi va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie fixă desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile reţele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevăzută de Regulament, subliniază ANCOM.

Tariful de terminare reprezintă preţul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în reţeaua căruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori.

Acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.

Citește și: Gheţarii din Himalaya se topesc într-un ritm alert și ar putea să dispară până în 2100

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience