Șase dintre cele mai bune alimente pentru a reduce grăsimea de pe abdomen. Ce se află pe listă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Angele J: Pexels
Fotografie de la Angele J: Pexels

Oamenii nu sunt, de obicei, îngrijorați de grăsimea de pe abdomen, deoarece inițial se poate „ascunde” într-un indice de masă corporală normal și poate da un fals sentiment de sănătate.

Obezitatea poate duce la multe boli cronice, iar menținerea unei greutăți corporale ideale este una dintre cele mai bune măsuri preventive pe care le putem lua pentru sănătatea și longevitatea noastră. 

Experții spun că grăsimea care se dezvoltă în jurul abdomenului este mult mai periculoasă pentru sănătatea noastră decât grăsimea „obișnuită” din mai multe motive.

În primul rând, apare în partea din față a corpului, pe abdomen, unde creează o presiune semnificativă asupra inimii și a altor organe vitale. Acest lucru te expune la riscul unor boli de inimă și de accident vascular cerebral.

În al doilea rând, dacă este păstrată pe termen lung, grăsimea se va forma în jurul organelor și țesuturilor, ceea ce îngreunează pierderea în greutate și, de asemenea, crește riscul de boli cronice, printre care și cancer.

Oamenii nu sunt de obicei îngrijorați de grăsimea abdominală, deoarece inițial aceasta poate fi „ascunsă” într-un indice de masă corporală normal și oferă un fals sentiment de sănătate, în timp ce de fapt sănătatea poate fi serios amenințată de rezistența la insulină care o însoțește de obicei. 

Prin urmare, grosimea abdominală (viscerală) ar trebui redusă de îndată ce observăm că se formează un ”colăcel” în jurul abdomenului și că nu ne mai putem încheia nasturii la pantaloni.

Odată cu vârsta, poate fi mai dificil pentru că metabolismul încetinește după 50 de ani, mai ales la femei, așa că este indicat, dacă nu ai făcut-o deja, să începi să faci mișcare.

De asemenea, nutriționiștii sfătuiesc ce alimente trebuie incluse în dietă pentru a preveni depunerile de grăsime pe stomac.


1. Chimen

Utilizarea constantă și pe termen lung a chimenului poate ajuta la reducerea depozitelor de grăsime în organism prin reglarea insulinei, deoarece atunci când celulele absorb prea multă glucoză, organismul o transformă în grăsime. Un nivel bun de insulină va preveni depunerea de grăsime în zona abdominală. Dacă te lupți cu kilogramele în plus, s-ar putea să te bucuri să auzi că oamenii de știință de la Institutul de Științe Medicale Shahid Sadoughi din Iran au descoperit că oamenii care mănâncă aproximativ o linguriță de chimen măcinat pe zi slăbesc de trei ori mai repede decât oamenii care țin dietă, dar nu consumă acest condiment.


2. Ovăz

Dacă sunteți în căutarea unei modalități grozave de a reduce grăsimea viscerală, mâncați fulgi de ovăz. Este plin de fibre care te vor ajuta sa slabesti. Dacă puteți găsi făină de banane verzi, adăugați-o în smoothie-ul dvs., fulgi de ovăz sau chiar cafea, deoarece este una dintre cele mai bogate surse de amidon rezistent la prebiotice din intestin, plus că s-a dovedit că ajută celulele să răspundă la insulină, care în cele din urmă, ajută la prevenirea depozitării grăsimilor în jurul taliei.


3. Fasole uscată

Fie că o adaugi într-o salată sau o pui într-o supă pentru un adaos de proteine, fasolea albă uscată este o modalitate simplă și delicioasă de a reduce grăsimea viscerală periculoasă. Este bogată în fibre prebiotice și în proteine și nu crește nivelul de zahăr din sânge, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea stocării de grăsimi și la prevenirea creșterii în greutate în jurul taliei. Fasolea uscată poate fi, de asemenea, măcinată pentru a face o făină bogată în proteine ​​și fibre.


4. Alimente fermentate

Indiferent dacă vă bucurați de varză murată ca garnitură sau pentru a acoperi orezul cu kimchi, alimentele fermentate (iaurt, chefir, kimchi și varză murată) ajută la reducerea grăsimii viscerale. Și unele studii au legat o creștere a bacteriilor intestinale benefice cu o scădere a grăsimii abdominale.


5. Pește gras

Se știe că peștele bogat în acizi grași omega-3 aduce multe beneficii pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge, dar ajută și la eliminarea grăsimilor viscerale periculoase. Pe lângă omega-3, o contribuție semnificativă are și vitamina D. Și anume, nivelurile scăzute de vitamina D și omega-3 sunt asociate cu grăsimi viscerale mai mari.


6. Legume cu frunze închise

Spanacul, varza kale și alte legume cu frunze verzi sunt alimente grozave care ajută la reducerea grăsimii dde pe burtă. Sunt surse bune de calciu și minerale despre care s-a demonstrat că reduc hormonii responsabili de depozitarea grăsimilor la persoanele supraponderale și obeze.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel