Sărbătoare-n pandemie: Carnavalul din Germania merge înainte, cu mii de petrecăreți

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ediţia din acest an are loc în contextul în care numărul zilnic al infectărilor din Germania bate record după record, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru autorităţile locale şi pentru unii dintre participanţi la carnaval.
Tradițiile continuă și î
Ediţia din acest an are loc în contextul în care numărul zilnic al infectărilor din Germania bate record după record, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru autorităţile locale şi pentru unii dintre participanţi la carnaval. Tradițiile continuă și în zilele noastre, trupe precum Black Foooss, Die Hohner și Bring fiind capete de afiș pentru ediția de anul acesta. În total, există aproximativ 160 de trupe de carnaval, fiecare având propria istorie și ”cartier general”. În oraşele principale

Noul sezon al Carnavalului din Germania a fost inaugurat joi la ora locală 11:11 în prezenţa mai multor mii de petrecăreţi care s-au reunit pe străzile unor oraşe din această ţară.

Ediţia din acest an are loc în contextul în care numărul zilnic al infectărilor din Germania bate record după record, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru autorităţile locale şi pentru unii dintre participanţi la carnaval.

  • Însă Peter Brings, solistul grupului rock Brings, originar din Koln, consideră că există şi mulţi oameni care trăiesc cu speranţa în vremuri mai bune.
  • "Va trebui doar să învăţăm să trăim cu virusul. Cred că ne vom îmbolnăvi şi mai mult dacă ne vom închide şi mai mult", a adăugat cântăreţul german.

În oraşele principale ale carnavalului german, Koln şi Dusseldorf, doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi cele care au trecut prin boală au acces.

Citește și: ”Crocodile Dundee”, varianta reală: Un australian a reuşit să se apere de un crocodil, cu un cuţit de buzunar

Carnavalul, eveniment vechi de sute de secole

În Evul Mediu, Carnavalul se transforma, deseori, în tragedii, ceea ce înfuria profund Biserica.

În secolul 18 apar ”redoutes”, măștile elegante, în stil venețian, care erau apanajul clasei bogate.

În 1794, orașul Koln a fost capturat de forțele revoluției franceze, dar aceștia au îngăduit paradele, spre deosebire de trupele prusace, care au fost mult mai stricte cu desfășurarea evenimentului.

În 1823, a fost constituit Comitetul Festivalului și a avut loc prima paradă cu motto-ul ”Încoronarea Eroului”

În 1860, a avut loc prima ”Paradă a Stafiilor”, care se ține în seara zilei de sâmbătă

Tradițiile continuă și în zilele noastre, trupe precum Black Foooss, Die Hohner și Bring fiind capete de afiș pentru ediția de anul acesta. În total, există aproximativ 160 de trupe de carnaval, fiecare având propria istorie și ”cartier general”.

Organizatorii plănuiesc aproximativ 600 de spectacole, baluri și parade, care vor avea loc anul acesta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel