”Crocodile Dundee”, varianta reală: Un australian a reuşit să se apere de un crocodil, cu un cuţit de buzunar

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cunoscută drept "ţara crocodililor", această regiune a fost scena unor atacuri relativ frecvente ale acestor reptile, deşi rareori fatale. Foto: Pixabay
Cunoscută drept "ţara crocodililor", această regiune a fost scena unor atacuri relativ frecvente ale acestor reptile, deşi rareori fatale. Foto: Pixabay

Un australian în vârstă de 60 de ani a scăpat din fălcile unui crocodil marin înjunghiindu-l în mod repetat în cap cu cuţitul de buzunar pe care-l avea asupra lui, în timp ce reptila îl târa într-un râu, au declarat autorităţile locale.

După ce a supravieţuit acestui atac terifiant pe malul unui râu izolat din Peninsula Cape York, în extremitatea nordică a Australiei, bărbatul rănit a mers singur la spital, a declarat Departamentul pentru Mediu din statul Queensland.

Australianul plecase săptămâna trecută la pescuit pe proprietatea sa de lângă Hope Vale, la circa cinci ore de mers cu maşina din Cairns, şi alungase un taur de pe mal pentru a se putea instala. Atunci a fost atacat de crocodil.

"El a descris că a văzut crocodilul cu câteva secunde înainte să se năpustească asupra lui, răsturnându-l în timp ce era pe cale să-şi arunce undiţa", a indicat departamentul amintit într-un comunicat.

Bărbatul s-a prins de ramura unei mangrove într-o încercare disperată de a nu fi târât spre râu, în timp ce fălcile crocodilului îi prinseseră cizmele, însă a pierdut repede lupta şi a fost târât spre apă.

"El a povestit că la intrarea în apă a reuşit să-şi scoată cuţitul de la curea şi a înjunghiat crocodilul în cap până când reptila i-a dat drumul", se adaugă în comunicat.

Bărbatul a mers de-a lungul malului şi a reuşit să ajungă la spitalul din Cooktown pentru a-i fi tratate rănile. Ulterior el a fost transportat cu avionul la spitalul din Cairns, unde încă se recuperează o săptămână mai târziu.

Citește și: Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Crocodilii marini, care pot atinge până la şapte metri lungime şi cântări peste o tonă, sunt caracteristici nordului tropical al Australiei.

Numărul lor a explodat de când au fost declaraţi specie protejată în 1971.

Cunoscută drept "ţara crocodililor", această regiune a fost scena unor atacuri relativ frecvente ale acestor reptile, deşi rareori fatale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel