Sancțiunile i-au lăsat pe ruși cu lifturile în ... aer!

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Probleme și probleme
Probleme și probleme

Dacă în cazul avioanelor, rușii au găsit soluția pieselor de schimb de producție străină (le iau de la aeronavele oprite la sol), în cazul lifturilor - fie ele industriale sau obișnuite, folosite în blocurile de locuințe sau clădirile de birouri - nu poate fi aplicată aceeași rețetă.

Iar situația a devenit extrem de gravă odată cu avalanșa de sancțiuni occidentale care s-a abătut asupra Rusiei după ce președintele țării a decis că trebuie să facă el ordine în Ucraina, invadând-o. Lifturile în Rusia foloisesc numeroase componente fabricate peste hotare și care acum nu mai pot fi procurate. Prin urmare, așa cum scria recent cotidianul economic Kommersant, sunt peste 100.000 de lifturi, la nivel național, mai vechi de 25 de ani și care, dacă nu se repară, vor fi oprite. Lor li se adaugă alte zeci de milioane de lifturi care, din diferite motive, funcționează și nu prea, blocându-se cu orele între etaje, pentru că nici un depanator nu îndrăznește să vină să vadă despre ce este vorba, de teamă să nu fie luat la bătaie de oameni. De parcă ar avea el vreo vină!

Vrei să urci, doar pe scări

Pe lângă lipsa de componente, mai este și prețul, care a explodat, pur și simplu, un lift dintre cele mai normale și mai banale costă de trei ori mai mult decât la începutul acestui an, adică înainte ca trupele lui Putin să intre în Ucraina. Prin urmare, cererea a scăzut substanțial, astfel că, după cum scria același ziar, dacă nu se va găsi o soluție, rușii vor urca la etajele superioare pe scări. 

Profită de situație

Dar iată că o companie din Kîrgîzstan, fostă republică sovietică, a socotit că este cazul să profite de situația din Rusia și să angajat să livreze lifturi de pasageri și industriale, de mărfuri. Venind cu vestea cea bună, Nurbek Abdyrazakov, directorul general al companiei producătoare de ascensoare Sky Industrial Group,a refuzat însă să precizeze câte lifturi poate furniza. 

Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel