Rusia vrea să scape de STOCURILE de petrol. Licitație URGENTĂ

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: flickr, ben alexander
Foto: flickr, ben alexander

Compania rusă Rosneft lansează o licitație pentru a vinde țiței.

Cel mai mare producător rus, Rosneft, a lansat o licitație rară pentru a vinde în Asia încărcături de țiței Sokol exportate din zăcămintele Sakhalin.

Rosneft vinde rar țiței prin licitații, deoarece cea mai mare parte a petrolului său a fost deja contractată unor companii comerciale precum Vitol și Trafigura în cadrul unor scheme de finanțare pe termen lung, au spus sursele.

De asemenea, momentul în care mărfurile sunt oferite este cu scadență rapidă și este unul atipic, în afara ciclului de tranzacționare obișnuit, deoarece rafinăriile asiatice au finalizat deja achizițiile de țiței din luna mai, au spus aceștia.

Problema Rusiei este că foarte multe contracte au picat și stocurile de țiței încep să crească spun, pentru Reuters, mai multe surse din piață.

Producătorul a oferit trei loturi de 700.000 de barili pentru livrare în perioada 7-10, 14-17 mai și 27 mai-1 iunie, au spus sursele publicației.

Producătorii ruși de petrol se confruntă cu dificultăți tot mai mari în vânzarea mărfurilor, deoarece rafinăriile și companiile comerciale evită să se ocupe de livrări de teama sancțiunilor occidentale, impuse în urma invaziei rusești a Ucrainei, pe care Moscova o numește „operațiune specială”.

Una dintre surse a declarat că licitația este din 21 aprilie la ora 14:00, ora Moscovei și va rămâne valabilă până la ora 22:00 pe 26 aprilie.

Este posibil ca Rosneft să fi lansat, de asemenea, o licitație separată pentru a vinde până la șapte mărfuri de țiței ESPO Blend încărcate în mai, au spus comercianții, deși acest lucru nu a putut fi verificat independent de către Reuters.

Rosneft nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii în afara orelor de program.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel