Rusia a început RĂZBOIUL. Klitschko: La Kiev se aude vuietul obuzelor. Pregătiți VALIZA cu minimul necesar

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 24 feb 2022, 07:18 | Categorie: Știri

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

Update, ora 8,45:  Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României. Escortat la Baza 95 Aeriană - Bacău

UPDATE, 24 febrarie, ora 8.30:  Rusia capturat două localități mici din regiunea Luhansk și au aruncat în aer un turn de televiziune în Luțk, relatează Unian.

UPDATE,24 febrarie, ora 8.00:

 - Tancurile din Belarus au trecut granița cu Ucraina, spune CNN: „CNN a asistat la trecerea trupelor dintr-un convoi de echipamente militare, care intră în Ucraina prin punctul de trecere a frontierei cu Belarus”. Serviciul ucrainean de Grăniceri confirmă informația, într-o postare pe Facebook

- Sirenele au început să sune în Kiev. Administrația de Stat a orașului Kiev: "ATENȚIE! Se înregistrează o amenințare aeriană! În cazul în care sirenele vor porni, cerem tuturor să le urmeze imediat la adăpostul de apărare civilă!".

- Intrarea la metroul din Kiev este gratuită pentru toată lumea, se anunță la difuzoarele din fața stațiilor de metrou, scrie Pravda. 

- Armata ucraineană spune că informațiile despre debarcarea trupelor rusești la Odesa nu sunt adevărate: „Astăzi, 24 februarie, la ora 5.00, forțele armate ale Federației Ruse au început bombardarea intensă a unităților noastre din est, precum și aerodromurile bombardate din Boryspil(de lângă Kiev n.r.), Ozernoye, Kulbakin, Chuguev, Kramatorsk, Chornobayevka."

- Donbas. Armata ucraineană declară a doborât 5 avioane rusești și un elicopter. „Potrivit Comandamentului Forțelor Întrunite, în zona Forțelor Armate au fost doborâte 5 avioane și un elicopter ale agresorilor”.

UPDATE, 24 febrarie, ora 7.10:

Rusia a început RĂZBOIUL. Klitschko: La Kiev se aude vuietul obuzelor. Pregătiți VALIZA cu minimul necesar

Știrea inițială:

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat în națiunii:

"Dimineața, Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas.

Rusia a desfășurat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră.

S-au auzit explozii în multe orașe ucrainene. Impunem legea marțială în toată Ucraina".

Primarul Kievului: Pregătiți un minim de lucruri necesare

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, le-a cerut locuitorilor din Kiev să stea acasă și să țină la îndemână documentele și lucrurile esențiale din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei.

”Dragi Kieveni! Ucraina este atacată de agresor. Se aude vuiet de obuze și la Kiev.

Cel mai mare dușman acum este panica. Nu ne pierdem rezistența.

Toți cei care nu sunt implicați în menținerea infrastructurii critice și a serviciilor vitale ale orașului, stați acasă.

Pregătiți-vă o „valiză de alarmă” . Documente, un minim de lucruri necesare. Pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost (antiaerian n.r.).

Autoritățile orașului (rămân) în capitală. Continuăm să asigurăm funcționarea orașului”, a scris Klitschko pe Facebook.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite