Romfilatelia: Un nou produs filatelic pentru marcarea a 20 de ani de la Summitul NATO de la Praga

Autorul articolului: Elena Didilă | Dată: 29 noi 2022, 19:43 | Categorie: Știri
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Romfilatelia a anunţat, marţi, lansarea unui produs filatelic cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Summitul NATO de la Praga, unde România a fost invitată să adere la Organizaţia Nord-Atlantică. 

"Cu ocazia Reuniunii de la Bucureşti a Alianţei Nord-Atlantice, prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la Summitul NATO de la Praga, când România era invitată să adere, Romfilatelia prezintă un întreg poştal cu marcă fixă, pentru a marca acest eveniment, primul de înalt nivel al NATO desfăşurat într-un stat aliat de pe Flancul Estic", precizează un comunicat transmis Agerpres.

Romfilatelia aminteşte că a salutat de fiecare dată efortul autorităţilor de a consolida poziţia ţării în cadrul Alianţei lansând mai multe emisiuni de timbre cu tematică NATO, astfel: în 2002 - pentru a marca invitaţia de aderare, în 2004 - când România a intrat oficial în NATO, în 2008 - la prima întâlnire de la Bucureşti şi în 2014 - când s-au împlinit 10 ani de la aderare. 

Citește și:

Șeful NATO: Sunt recunoscător României. Preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat, luni, convingerea că toate statele membre vor ratifica aderarea Suediei şi Finlandei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, mulţumind totodată României pentru sprijinul acordat în acest demers, transmite Agerpres.

"În ce priveşte Finlanda şi Suedia, s-a luat o hotărâre istorică atunci când a fost luată decizia, la Madrid, de a invita cele două ţări să se alăture NATO. Am semnat, de asemenea, protocoalele de aderare. 28 din ţările membre au ratificat deja aceste protocoale de aderare, prin parlamentele naţionale. Acestea includ România şi sunt recunoscător României pentru sprijinul acordat Finlandei şi Suediei. Am încredere că toţi aliaţii noştri vor ratifica acest instrument şi cele două ţări vor deveni membre. E important pentru cele două ţări, dar şi pentru întreaga Alianţă acest lucru, pentru că NATO va deveni mai puternică", a declarat secretarul general al NATO, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg a subliniat că Suedia şi Finlanda au forţe armate bine echipate şi bine pregătite, care vor putea asigura o întărire a Flancului Estic... Citește mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite