Roger Daltrey: A devenit prea scump pentru The Who să facă un turneu în America

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Roger Daltrey: A devenit prea scump pentru The Who să facă un turneu în America
Roger Daltrey: A devenit prea scump pentru The Who să facă un turneu în America

Roger Daltrey, solistul trupei The Who, spune că șansele ca legendara trupă rock să se întoarcă în Statele Unite sunt "foarte îndoielnice" din cauza costurilor din ce în ce mai mari și a riscului financiar ridicat.

Într-un interviu acordat publicației USA Today pentru promovarea celui mai recent album live al emblematicei trupe britanice, The Who with Orchestra: Live at Wembley, cântărețul în vârstă de 79 de ani a dezvăluit că el și colegul său fondator, Pete Townshend, nu au planuri pentru o nouă călătorie peste ocean.

"Nu știu dacă ne vom mai întoarce vreodată să facem un turneu în America. Niciodată nu spun niciodată, dar în acest moment este foarte îndoielnic", a împărtășit el. 

Deși inițial a subliniat opțiunile creative limitate ale grupului, în afară de "un Quadrophenia orchestrat pentru a completa catalogul", cântărețul a părut mai degrabă îngrijorat de costurile unui nou turneu.

"Nu ne putem asigura, iar majoritatea marilor trupe care fac spectacole în arenă, în momentul în care fac primul lor spectacol și repetițiile și pun la punct punerea în scenă și echipajul, toate autobuzele și hotelurile, ești cu 600.000 de dolari până la un milion de dolari în gaură. Pentru a recupera această sumă, dacă faci 12 spectacole, nu începi să o recuperezi decât după al șaptelea sau al optulea spectacol."

The Who este o trupă rock engleză formată la Londra în 1964.

Formația de bază era formată din solistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle și bateristul Keith Moon. Ei sunt considerați una dintre cele mai influente trupe rock ale secolului XX și au vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Printre contribuțiile lor la muzica rock se numără dezvoltarea Marshall Stack, a sistemelor de sonorizare de mari dimensiuni, utilizarea sintetizatoarelor, stilurile de interpretare influente ale lui Entwistle și Moon, tehnica de chitară cu feedback și power chord a lui Townshend, precum și dezvoltarea operei rock.

Sunt citați ca fiind o influență de multe trupe hard rock, punk, power pop și mod. The Who au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 1990.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel