Richard Gere va fi martor în procesul lui Matteo Salvini

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Richard Gere/Facebook
Richard Gere/Facebook

Unul dintre martorii importanți în procesul fostului ministru italian de Interne, Matteo Salvini, care este acuzat că a oprit o barcă plină de refugiați în apropierea coastelor Siciliei în 2019, este actorul Richard Gere.

La acea vreme, el a făcut o vizită la ambarcațiune și a descries condițiile sanitare dezastruoase ale acesteia. Este programat să furnizeze mărturii în proces.

În timp ce se afla în regiune într-o vacanță, actorul american a achiziționat apă și provizii pentru cei 147 de refugiați care erau blocați pe barcă. Ulterior, a fost invitat să urce la bord la cererea organizației neguvernamentale spaniole Open Arms, care gestiona operațiunea de salvare a navei naufragiate.

Vizita celebrului actor de la Hollywood a fost subiectul unor ironii din partea lui Matteo Salvini, care l-a invitat pe acesta în schimb să primească migranții în orașul său. Procesul lui Matteo Salvini a început în 2021, iar acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Richard Gere, considerat un martor-cheie în acest caz, este și parte civilă în proces.

Într-o notă ușor glumeață, Matteo Salvini a spus în 2021: "Vorbim despre seriozitatea unui proces în care Richard Gere vine de la Hollywood să depună mărturie împotriva mea." "Sperăm ca acest proces să se încheie cât mai repede posibil, având în vedere că există probleme mai urgente cu care trebuie să ne ocupăm."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel