Renault, în criză de lichidități: Își vinde o parte din acțiunile deținute la fabrica din Coreea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Renault exclude reduceri de preţuri / Foto: flickr, Alain PAPIN
Renault exclude reduceri de preţuri / Foto: flickr, Alain PAPIN

Renault va vinde peste o treime din participația sa din Coreea către chinezii de la Geely Automobile Holdings.

Tranzacția va aduce companiei franceze aproximativ 200 de milioane de dolari, eliberând fonduri pentru ca producătorul francez de automobile să investească în piețe de bază în urmă și afaceri electrice.

Geely, care deține Volvo Cars și un pachet de 9,7% din Daimler AG - și Renault au anunțat un parteneriat în ianuarie pentru a dezvolta vehicule hibride pentru piața sud-coreeană și în străinătate, produse la fabrica Renault din Busan.

Renault deținea 80% din unitate la sfârșitul anului trecut. Restul era deținut de compania de carduri de credit Samsung Card, care declarase în decembrie că intenționează să-și vândă participația la unitate, dar încă nu au fost decise detaliile, scrie Reuters.

Renault, ale cărui vânzări au scăzut pentru al treilea an consecutiv în 2021, se află în mijlocul planului de redresare care vizează creșterea marjelor de profit și împărțirea afacerilor sale cu vehicule electrice (EV) și motoare cu combustie, deoarece încearcă să ajungă din urmă rivali precum Tesla și Volkswagen în cursa către o conducere mai curată. Citeste mai mult

Mișcarea de a vinde un pachet de 34,02% din Renault Korea Motors pentru 264 de miliarde de woni (207 milioane de dolari) vine la câteva săptămâni după ce presa a informat că Renault, principalul acționar al Nissan Motor, ar putea să își reducă participația în compania japoneză. Citeste mai mult

Pentru Geely, care și-a crescut de obicei afacerea prin parteneriate globale, cumpără un punct de sprijin pe piața auto sud-coreeană, care este dominată de campionii locali Hyundai Motor și Kia. Coreea a fost greu de spart pentru alți producători de automobile, inclusiv General Motors și SsangYong Motor, deținute acum de Mahindra și Mahindra din India.

„Este un parteneriat, iar Geely ar putea bate la ușa pieței de vehicule electrice din Coreea de Sud”, a spus Kim Jin-woo, analist la Korea Investment & Securities.

„Pentru firmele chineze, construirea unui istoric de succes în Coreea de Sud poate ajuta la vânzarea de vehicule electrice pe alte piețe emergente, precum și în Europa și SUA, cărora firmele continuă să bată ușa, dar sunt piețe dificile”, a adăugat Kim.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel