Renault ar putea vinde uzina de la Mioveni

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: facebook, renault
Foto: facebook, renault

Luca de Meo, șeful Renault, intenționează să restructureze compania. 

Potrivit planului conducerii, Renault va fi împărțită în două divizii. Francezii vor separa producția vehiculelor electrice de cea a motoarelor cu ardere.

În compania pentru maşini electrice, Renault va deţine majoritatea, însă planul pentru cealaltă companie, care va cuprinde automobilele cu motoare termice, va fi să rămână cu 40% din acţiuni, iar 60% să fie vândute.

În acest caz, uzina de la Mioveni ar putea avea un alt proprietar în perioada următoare.

Viitoarea companie Renault pentru maşini electrice va avea sediul în Franţa, iar cea pentru motoare termice include producţia din Spania, Portugalia, Turcia, România şi America Latină.

România este direct afectată, întrucât, până acum, nu a fost anunţată nicio investiţie majoră concretă în producţia de baterii pentru maşini electrice, spre deosebire de Ungaria sau Polonia, care au demarat investiţii de miliarde de euro pentru construirea fabricilor de baterii.

Renault a primit mai multe propuneri de parteneriat pentru unitatea de motoare cu ardere pe care intenționează să o creeze alături de una dedicată vehiculelor electrice și software-ului, au declarat două surse familiare cu problema.

„Grupul a primit deja cereri de parteneriat” pentru unitatea sa de motoare cu ardere internă, a spus una dintre surse.

Aducând parteneri din partea motorului cu ardere, compania își propune să elibereze fonduri pentru a investi în vehicule electrice, o tehnologie în care Renault a fost pionier împreună cu partenerii săi Nissan și Mitsubishi, dar în care este acum eclipsată de jucători precum Tesla.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel