Remedii făcute în casă pentru a scăpa de axilele urât mirositoare. Cele mai SIMPLE trucuri

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor No Revisions
Sursa foto: unsplash, autor No Revisions

În timp ce un deodorant sau un roll-on antiperspirant poate fi o soluție temporară pentru subsuorile mirositoare în timpul verii. Iată câteva remedii casnice care vă pot ajuta să scăpați de mirosul jenant de la subraț. De asemenea, este important să știm ce declanșează mirosul corporal la noi. 

Bacteriile care trăiesc la suprafața pielii noastre descompun proteinele atunci când transpirăm și are loc o eliberare a unor compuși acizi distincți, ceea ce duce la mirosul înțepător.

1. Folosiți sare gemă

Puneți niște sare gemă într-o găleată plină cu apă călduță. Amestecați bine până se dizolvă și apoi faceți duș. Are proprietăți de curățare și, de asemenea, elimină transpirația suplimentară.

2. Pulverizează oțet de cidru de mere

Luați 1 cană de oțet de cidru de mere și amestecați-l cu 1/2 jumătate de cană de apă. Puneți-l într-o sticlă cu pulverizator și folosiți-l în fiecare seară pe subraț înainte de a dormi. Spală-l cu apă călduță dimineața.

3. Folosește cartofi

Tăiați felii subțiri de cartof și frecați-l pe subraț timp de 30 de minute. Spală-te cu apă și mirosul de la subraț va dispărea.

4. Aplică bicarbonat de sodiu cu lămâie

Ia două linguri de bicarbonat de sodiu și amestecă-l cu o lingură de suc de lămâie. Faceți o pastă. Masează-ți amestecul pe subraț timp de 10 minute cu mișcări circulare. Spălați-vă cu apă.

5. Folosește suc de roșii

Amestecați suc de roșii cu suc de lămâie. Aplicați amestecul timp de 10 minute în jurul axilelor și apoi spălați-l cu apă rece, potrivit timesofindia.com

Transpirație urât mirositoare - 5 posibile cauze medicale BIZARE

S-ar putea să vă surprindă să aflați că transpirația în sine este de obicei inodoră, spune Pauline J. Jose, medic specialist în medicina de familie și membru al echipei de sănătate pH Labs. Descompunerea bacteriană a acizilor grași și a aminoacizilor din sudoare provoacă, de fapt, mirosul neplăcut.

Dacă transpirația dumneavoastră a devenit destul de urât mirositoare în ultima vreme, un simplu deodorant s-ar putea să nu vă poată scăpa de această situație.

"Modificările în echilibrul hormonal, tulburările metabolice, infecțiile bacteriene ale pielii și alimentele consumate pot avea un impact asupra cantității și tipului de transpirație pe care o producem", a declarat Dr. Jose pentru Livestrong.

Bromhidroza

Transpirația urât mirositoare are un nume oficial: bromhidroza, și apare mai ales în zona genitală, la subsuori și la picioare. Transpirația ta îți poate spune multe despre sănătatea ta. Dar dacă vă întrebați: de ce miroase atât de urât transpirația, iată câteva cauze.


1. Mirosul: amoniac sau urină

Vinovatul: O dietă bogată în proteine

Dietele sărace în carbohidrați, bogate în proteine sau keto ar putea fi populare, dar un efect secundar ciudat este că s-ar putea să observați că transpirația dvs. miroase a amoniac. (Urina poate avea, de asemenea, un miros puternic de amoniac), explică dr.  Pauline J. Jose.

2. Mirosul: Ceapa

Vinovatul: Cina de aseară

Ați consumat recent o masă bogată în usturoi? Sau ați mâncat prea multă ceapă? Aceste alimente pot afecta modul în care miroase transpirația, spune Dr. Jose.

Așadar, dacă simțiți că transpirația dvs. miroase a usturoi sau ceapă, cina de aseară ar putea fi cauza.

Unii oameni au, de asemenea, bacterii în piele și care ar putea face ca transpirația lor să miroasă a ceapă proaspătă, potrivit unei cercetări din ianuarie 2015 din Microbiome. Mirosurile tind să se înrăutățească dacă aveți mai multe bacterii pe piele sau dacă transpirați mai mult.


3. Mirosul: acrișor sau urât mirositor

Vinovatul: Bacteriile din piele

"Cu toții avem propriul nostru microbiom sau bacteriile care locuiesc pe piele, în special în zone precum axila și inghinalul", spune Dr. Jose. "Aceste bacterii dictează mirosul pe care îl produce transpirația după ce descompune acei precursori ai transpirației."

Dacă vă întrebați de ce sudoarea dvs. miroase acru sau ca oțetul, este posibil să aveți mai multe bacterii specifice, Corynebacterium, la subraț, care produc acizi grași putrezi, explică ea.

Subsuorile tind să aibă mai mulți compuși urât mirositori, inclusiv tioli, care miros a sconcs, spune Joe Schwarcz, doctor în științe, director al Biroului pentru Știință și Societate al Universității McGill. (mulți oameni echivalează sconcsul cu marijuana, așa că, dacă simțiți că transpirația dvs. miroase a iarbă, există un indiciu).


4. Mirosul: de pește putred

Vinovatul: o boală metabolică

Mirosul neplăcut al corpului poate fi, de asemenea, un indiciu al unei boli metabolice. Acestea sunt rare, dar un exemplu este trimetilaminuria - cunoscută și sub numele de "sindromul mirosului de pește" - în cazul în care organismul este incapabil să descompună trimetilamina, un compus care se găsește în anumite alimente. Dacă aveți această tulburare, transpirația dumneavoastră va mirosi ca un pește stricat, potrivit National Institutes of Health.

 5. Vă spune altcineva că mirosiți urât?

S-ar putea ca problema să fie nasul lor.

Într-un studiu mai vechi, publicat în Nature în 2007, oamenii de știință au stabilit că descompunerea adrostenonei, un steroid derivat din testosteron, este recunoscută diferit în funcție de percepția olfactivă a cuiva. Și, aparent, dacă cineva crede sau nu că sudoarea ta miroase a urină sau că sudoarea ta miroase dulce ca vanilia, totul ține de genele sale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel