Regina Elisabeta a II-a, probleme de sănătate. Evenimentul la care nu poate merge. Se întâmplă prima dată de când a urcat pe tron, în urmă cu 70 de ani

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regina Elisabeta a II-a, probleme de sănătate. Evenimentul la care nu poate merge. Se întâmplă prima dată de când a urcat pe tron, în urmă cu 70 de ani / Foto: Captură video
Regina Elisabeta a II-a, probleme de sănătate. Evenimentul la care nu poate merge. Se întâmplă prima dată de când a urcat pe tron, în urmă cu 70 de ani / Foto: Captură video

Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la un eveniment important din cauza problemelor de sănătate.

Regina Elisabeta a II-a, care se confruntă cu probleme de mobilitate, nu va participa la Braemar Highland Gathering din Scoţia, transmite Agerpres. Acesta este un eveniment cu o îndelungată tradiţie, de la care suverana Marii Britanii va absenta pentru prima dată de când a urcat pe tronul ţării în urmă cu 70 de ani, informează Reuters.

O sursă de la Palatul Buckingham a dezvăluit vineri că decizia a fost luată cu scopul de a menaja confortul fizic al suveranei. Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, va participa însă la acel eveniment, conform planurilor iniţiale, a adăugat aceeaşi sursă.

Cum se simte Regina Elisabeta a II-aRegina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, şi-a redus frecvenţa apariţiilor publice în ultimele luni din cauza stării sale de sănătate. Suverana Regatului Unit a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost făcută publică.

Miercuri, un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a declarat că regina Elisabeta a II-a îl va numi pe noul prim-ministru al Marii Britanii la Castelul Balmoral, reşedinţa sa oficială din Scoţia, nu la Palatul Buckingham din Londra, invocând problemele de mobilitate ale suveranei.

Ce este Braemar GatheringBraemar Gathering este o celebrare a unor jocuri, sporturi şi competiţii de dansuri scoţiene organizate în Braemar, un sat aflat la circa 96 de kilometri distanţă de Aberdeen şi care se învecinează cu Castelul Balmoral, reşedinţa de vară a monarhilor britanici.

Această întrunire există în forma sa actuală din 1832 şi a beneficiat cu regularitate de prezenţa suveranului britanic în exerciţiu şi a membrilor familiei regale încă de când regina Victoria a participat pentru prima dată la acest eveniment în anul 1848, au precizat organizatorii. Prinţul Albert a cumpărat domeniul Balmoral pentru soţia lui, regina Victoria, în 1844.

Braemar Gathering reprezintă una dintre puţinele ocazii în care regina poate fi văzută în public în perioada vacanţei sale pe care o petrece în Scoţia în lunile de vară.

Suverana patronează acest eveniment, care include şi o serie de probe insolite, precum aruncarea trunchiurilor de copac şi lupta cu odgonul. Potrivit organizatorilor, regina Elisabeta a II-a a participat la Braemar Gathering în fiecare an după ce a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952. Evenimentul a fost anulat în 2020 şi în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Regina i-a interzis lui Harry și Meghan să fotografieze momentul în care a întâlnit-o pe Lilibet, fiica ducilor de Sussex

Publicația Dailymail susține că regina le-a interzis lui Harry și lui Meghan să o fotografieze în timp ce o întâlninea pentru prima dată pe strănepoata sa, Lilibet.

Ducele și ducesa de Sussex au vrut ca un fotograf privat să surprindă momentul în care fiica lor și-a întâlnit străbunica, dar au fost refuzați  deoarece evenimentul a fost o ”întâlnire privată a familiei”.

Oficialii de la Palatul Buckingham au dorit să evite ca fotografiile făcute de Harry și Meghan ar fi distribuite rețelelor TV din SUA.

Între timp, Prinţul Harry şi Meghan Markle au făcut publică luni o nouă fotografie care o înfăţişează pe fiica lor, Lilibet, sărbătorind prima aniversare, la un picnic, relatează marţi Reuters.

Lilibet a fost surprinsă stând pe iarbă şi zâmbind larg, într-o rochiţă albastră vaporoasă şi cu o fundă albă prinsă în părul roşcat, într-un instantaneu realizat sâmbătă de Misan Harriman, prietenă apropiată a familiei, potrivit unui purtător de cuvânt. Vezi mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel