Bancnotelele cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Regatul Unit/Bancnotelele cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie/Facebook
Regatul Unit/Bancnotelele cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie/Facebook

Bancnotele cu efigia regelui Charles al III-lea își vor face apariția miercuri în portofelele britanicilor, înlocuindu-le treptat pe cele cu chipul mamei sale, Elisabeta a II-a, informează AFP.

Noile bancnote de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline vor purta efigia regelui Charles al III-lea, dar în rest vor rămâne similare cu cele actuale, a explicat marți Banca Angliei într-un comunicat.

Aceste noi bancnote din polimer, care au înlocuit treptat banii de hârtie în Marea Britanie începând din 2016, vor circula alături de cele care o înfățișează pe regina Elisabeta a II-a.

Ele vor fi tipărite treptat pentru "a le înlocui pe cele uzate", se precizează în comunicat, cu scopul de a "minimiza impactul ecologic şi financiar" al schimbării monarhului.

Aceste noi bancnote se vor alătura monedelor cu efigia lui Charles al III-lea, intrate circulaţie în decembrie 2022, la câteva luni după moartea mamei sale.

Începând de miercuri, cetăţenii vor putea, de asemenea, să îşi schimbe vechile bancnote cu cele cu efigia lui Charles al III-lea prin intermediul Băncii Angliei, în limita a 300 de lire sterline de persoană.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel