Ratăm calificarea dar descoperim un nou Hagi? Enes Sali debutează la doar 15 ani și jumătate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
"De la prima selecție am fost impresionat de calitățile acestui tânar jucător! Rar am văzut la această vârsta personalitate și calitate” spunea Lucian Sânmărtean despre Enes.
"De la prima selecție am fost impresionat de calitățile acestui tânar jucător! Rar am văzut la această vârsta personalitate și calitate” spunea Lucian Sânmărtean despre Enes.

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar deși a a învins Liechtensteinul cu scorul de 2-0. Macedonia a ocupat locul doi după ce a bătut acasă Islanda cu 3-1.

Mijlocaşul Enes Sali, de la Farul Constanţa, a devenit, la vârsta de 15 ani, 8 luni şi 22 de zile, cel tânăr jucător care a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României.

Născut în Canada (Toronto), Sali era în vizorul echipelor naţionale ale Canadei şi Turciei, datorită originii sale, iar staff-ul naționalei României a decis să-l convoace pentru a fi siguri că nu va juca pentru altă națională de fotbal.

Tânărul jucător a fost introdus de Mirel Rădoi în minutul 83 al partidei cu Liechtensteinul, câştigat de România cu 2-0, duminică, la Vaduz, în ultimul meci din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Pe 13 septembrie, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I, la 15 ani, 6 luni.

Adus de tatăl său la Academia lui Hagi



Sali a început fotbalul la Woodbridge Strikers, iar în 2017 şi 2018 s-a pregătit la centrul de juniori al clubului FC Barcelona.

Din 1 iulie 2018, el a trecut la Academia Hagi de unde a fost promovat la Farul Constanţa în vara acestui an.

"De la prima selecție am fost impresionat de calitățile acestui tânar jucător! Rar am văzut la această vârsta personalitate și calitate, așa profunzime cu mingea la picior, așa cum o fac doar marii fotbaliști! Îi prevăd un mare viitor, dacă cei apropiați lui și cei care îl păstoresc au grijă de evoluția lui, de creșterea lui, acest copil va deveni un jucător reprezentativ al țării noastre", a spus Lucian Sânmărtean, manager sportiv al loturilor naționale ale României.

Citește și: Franța reușește un meci fabulos, cu OPT goluri. Mbappe a fost omul zilei, cu patru goluri | IMAGINI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel