Rata șomajului. Un tânăr din CINCI nu are un loc de muncă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

INS atrage atenția asupra nivelului ridicat al ratei șomajului în rândul tinerilor.

Rata şomajului în luna ianuarie 2022 a înregistrat aceeași valoare ca și în luna precedentă, decembrie 2021.

Astfel, potrivit datelor Institutul Național de Statistică, rata șomajului în luna ianuarie a fost de 5,7%.

Astfel, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani estimat pentru luna ianuarie a anului 2022 a fost 469 mii persoane, în scădere, atât față de luna precedentă (472 mii persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (494 mii persoane).

Pe sexe, rata şomajului la femei a depăşit-o cu 0,2 puncte procentuale pe cea a bărbaților, valorile fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex feminin şi 5,6% în cazul celor de sex masculin, scrie mediafax.

INS atrage atenția asupra nivelului ridicat al ratei șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) de 22,0%.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,5% pentru luna ianuarie 2022 (4,4% în cazul bărbaţilor şi 4,8% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna ianuarie 2022.

Mircea Coșea, despre cele DOUĂ inflații prezente în România

Mircea Coșea consideră că economia țării noastre este aproape distrusă și a pus comentariile inclusiv pe fondul conflictului Rusia – SUA.

"E foarte trist ce se întâmplă, ca să nu spun altfel. Intrăm într-o criză adevărată. Criza de abia începe, începem să o simţim, aşa cum ne-am închipuit că am putea să fie în vreme de război.

Cineva spunea că numai război să nu fie. E chiar război, pentru că economia e aproape distrusă, ca urmare a costurilor fantastice la electricitate şi la alte utilităţi, deci producţia scade, bugetul acumulează din ce în ce mai puţin", a declarat Mircea Coșea.

"Fiecare cetăţean trebuie să devină propriul lui ministru de Finanţe", a mai spus el, care a adăugat că românii trebuie să țină cont de faptul că există două tipuri de inflație.

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel