Mircea Coșea, despre cele DOUĂ inflații prezente în România: E chiar război, economia e aproape distrusă. Fiecare să devină propriul lui ministru de Finanţe!

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Mircea Coșea
Mircea Coșea

Profesorul Mircea Cosea avertizează că urmează vremuri dificile pentru România.

Mircea Coșea consideră că economia țării noastre este aproape distrusă și a pus comentariile inclusiv pe fondul conflictului Rusia – SUA.

"E foarte trist ce se întâmplă, ca să nu spun altfel. Intrăm într-o criză adevărată. Criza de abia începe, începem să o simţim, aşa cum ne-am închipuit că am putea să fie în vreme de război.

Cineva spunea că numai război să nu fie. E chiar război, pentru că economia e aproape distrusă, ca urmare a costurilor fantastice la electricitate şi la alte utilităţi, deci producţia scade, bugetul acumulează din ce în ce mai puţin", a declarat Mircea Coșea.

"Fiecare cetăţean trebuie să devină propriul lui ministru de Finanţe"

"Fiecare cetăţean trebuie să devină propriul lui ministru de Finanţe", a mai spus el, care a adăugat că românii trebuie să țină cont de faptul că există două tipuri de inflație.

"Inflația este de două feluri. Este o inflație care vine din exterior, care nu putem să o manevrăm în niciun fel, iar din interior apare o inflație care ne arată că, de fapt, economia României nu funcționează, pentru că dacă am avea mărfuri produse în România, o prelucrare a materiilor prime agricole, aşa cum ar trebui să aibă fiecare ţară, să nu arunce pe câmp producţia, atunci am putea să introducem pe piaţă mărfuri româneşti, care ar avea un cost mai mic.

Vremurile care vin sunt atât de importante, încât fiecare dintre noi, fiecare cetăţean, trebuie să devină propriul lui ministru de Finanţe, trebuie să ne gospodărim foarte bine bugetul, să fim foarte atenţie ce facem cu banii, să nu facem investiţii costisitoare, vacanţe în zone exotice, pentru că acest an este într-adevăr foarte dificil.

Cine poate să facă mici economii, să le facă, pentru că nu ştim cât vor fi facturile în august, septembrie. Dar, problema rămâne însă la Guvern. Guvernul trebuie să ia măsuri imediate, pornind de la energie. Energia trebuie să îşi găsească un loc într-un sistem reglementat. Părerea mea este că trebuie să ne întoarcem la o piaţă reglementată. Altă situaţie nu este", a mai spus Mircea Coșea, la Antena 3.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel