Rafila, propuneri. Renunțarea la mască la exterior / FĂRĂ CERTIFICAT în restaurante sau hoteluri.

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat marți propunerile de relaxare.

Ministrul spune că gradul de ocupare în spitale a scăzut sub 50%, iar acest lucru permite relaxarea măsurilor anti-Covid.

Printre măsurile specificate de ministrul Rafila se numără renunțarea la mască în exterior, dar și posibilitatea organizării de evenimente private sau chiar renunțarea la ceritificatul Covid în restaurante.

Telemunca și programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.

Care sunt restricțiile ce ar putea fi eliminate

”Este vorba despre accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante.

De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, asta cred că e un lucru așteptat de multă lume, pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a subliniat ministrul Sănătății.

Vară normală?

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că, în opinia lui, vom avea o vară cu condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține.

„Opinia mea este că vom avea o vară cu condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar, repet, acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă cu un virus nou, deja împlinește trei ani în curând, dar totuși este încă nou, nu poți să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este de un sezon estival fără restricții, dar lucrul aceasta rămâne șă fie confirmat de realitate”, a declarat marți Alexandru Rafila.

El spune că în prezent se înregistrează un trend descendent al numărului de cazuri, al numărului de decese și al numărului de pacienți cu Covid internați la ATI.

„Evoluția este constant descendentă, încât estimăm ca în curând, într-un interval de 1-2 săptămâni, să ajunge la sub 1.000 de cazuri înregistrate zilnic și cu o scădere rapidă a incidenței cumulate la nivel național”, a adăugat ministrul Sănătății.

Citește și: Pierderea în greutate: Băuturi care îți pot stimula metabolismul și te pot ajuta să slăbești

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel