Rafila, despre "următoarea amenințare medicală": Va fi cu siguranță legată de AMR

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook Alexandru Rafila
Foto: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre problemele de sănătate publică și lecția învățată de la COVD-19.

Ministrul Sănătății a avut întâlniri bilaterale cu miniștrii Sănătății din Austria, Bulgaria, Danemarca și Norvegia în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare în gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 și impactul asupra sistemelor de sănătate, dar și alte subiecte de interes precum bunele practici în derularea studiilor clinice și asistența medicală pediatrică.

Alexandru Rafila vorbit despre importanța solidarității și cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID la întâlnirea miniștrilor de externe și ai sănătății desfășurată la Lyon sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

"Pandemia de COVID-19 a evidențiat valoarea importanta solidarității și cooperării. România susține eforturile de creștere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte țări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei și Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie", a declarat Alexandru Rafila.

Rafila, despre una dintre cele mai importante lecții învățate în pandemie

"Trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19 și să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice și mai pregătite pentru astfel de crize.

Următoarea amenințare pe termen mediu va fi cu siguranță legată de rezistența la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină și poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să își coordoneze acțiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice și să integreze abordarea , între sănătatea umană, cea animală și mediu", a mai spus ministrul.

Când vom ajunge să conviețuim cu virusul. Valeriu Gheorghiţă: În momentul în care vom intra în faza de endemie a bolii...

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat joi că este "viziunea pe care o are majoritatea țărilor și inclusiv organizațiile internaționale".

"Probabil în momentul în care vom intra în faza de endemie a bolii, ceea ce nu înseamnă că virusul nu mai circulă sau că nu mai poate să genereze îmbolnăviri, ci că din punct de vedere al măsurilor suntem într-o altă etapă în care trebuie să conviețuim cu virusul și vor persista probabil o serie de măsuri care vor avea impact social redus, dar care își vor menține eficiența în ceea ce privește protecția față de îmbolnăvire", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel