COVID. Rafila anunță schimbări. Dispar TICHETELE de masă, dar dispare și MASCA

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Facebook / Alexandru Rafila
Foto: Facebook / Alexandru Rafila

Alexandru Rafila spune că vaccinarea se va transfera doar la medicii de familie.

Ministrul Sănătății a spus luni că sunt discuții privitoare la faptul că vaccinarea împotriva Covid se va face în viitor doar la medicii de familie: „Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina”.

Întrebat luni, în timpul unei conferințe de presă, dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a spus: „Da, există astfel de discuții. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”.

Întrebat când se va ajunge la această situație, Alexandru Rafila a răspuns: „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătății a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

Tichetele de masă dispar

Autoritățile vor renunța la acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate cu schema completă, pentru că acest mecanism de stimulare nu a funcționat.

„Nu cred că în momentul de față aceste tichete mai au un viitor. Nu a funcționat în mod deosebit”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”În perioada următoare sigur vom discuta despre această posibilitate (renunțarea la tichete - n.r.). Eu cred că ne vaccinăm să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”, adaugă Rafila.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie

Prima măsură de relaxare ar putea fi renunțarea la măștile de protecție în aer liber, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Până se ridică starea de alertă sigur că s-ar putea renunța la anumite restricții - cum ar fi de exemplu utilizarea măștii în aer liber sau creșterea gradului de ocupare a unor instituții care organizează evenimente - dar numai în corelație cu evoluția reală (...) „Eu cred că asta ar fi prima măsură (renunțarea la obligativitatea măștii), dar nu în spațiile închise, pentru că vine primăvara, lumea iese din case.”, a declarat Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.069 de cazuri noi și 75 de decese.

Citește mai mult AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel