Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical

Trupa Queen ar fi încheiat un acord de 1 miliard de lire sterline pentru a-și vinde catalogul muzical către Sony Music.

Formația, cunoscută pentru hituri precum "Bohemian Rhapsody," și din care fac parte membrii fondatori Sir Brian May și Roger Taylor, a fost în discuții de ani de zile pentru a vinde catalogul lor impresionant de cântece și albume. Se pare că acum acest acord este pe punctul de a fi finalizat.

Potrivit Variety, catalogul muzical și alte drepturi asociate sunt "în curs de a fi achiziționate" de Sony pentru această sumă uriașă. Se așteaptă ca tranzacția să fie încheiată în următoarele câteva săptămâni, în timp ce Hits raportează că veniturile din spectacolele live nu sunt incluse în acord.

De la moartea lui Freddie Mercury, în 1991, la vârsta de 45 de ani, John Deacon s-a retras din lumina reflectoarelor, în timp ce Brian May și Roger Taylor continuă să facă turnee alături de cântărețul Adam Lambert.

Drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen în SUA și Canada au fost achiziționate de Disney pentru o sumă nedezvăluită în anii 2000, în urma unui acord inițial de licențiere de 10 milioane de dolari, încheiat în 1991.

Disney va păstra aceste drepturi pe vecie, deși, pentru anumiți membri ai trupei, drepturile de autor rămase din aceste înregistrări vor fi transferate către Sony odată ce acordul va fi finalizat.

Contractul de distribuție al trupei Queen cu Universal va fi transferat către Sony pentru toate teritoriile din afara SUA și Canadei, dar acest transfer nu va avea loc înainte de expirarea actualului acord, în 2026 sau 2027.

La începutul acestui an, s-a sugerat că John Deacon - care nu a mai participat la activități publice ale trupei de la concertul Freddie Mercury Tribute din 1992, organizat după moartea solistului în anul precedent - nu va include partea sa de active într-o eventuală tranzacție.

Catalogul clasic al trupei include hituri precum "Radio Ga Ga", "We Are The Champions", "We Will Rock You", "Another One Bites The Dust", "Crazy Little Thing Called Love" și "Somebody To Love". Queen a lansat 15 albume de studio, inclusiv ultimul LP din 1995, "Made In Heaven", care conține înregistrări realizate de Mercury înainte de moartea sa.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel