Putin, lovit unde îl doare mai tare. SUA pregătește LISTA secretă cu cercul de oligarhi. Sancțiuni ”încrucișate”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Influența lui Putin în rândul apropiaților săi ar putea să primească o lovitură dacă sancțiunile împotriva ”listei de oligarhi” vor fi puse în practică de Statele Unite, în cazul unei invazii a Ucrainei.

Administrația SUA, în cooperare cu aliații, a întocmit o listă cu apropiații președintelui rus Vladimir Putin, ținând cont de legăturile lor de familie, dar și de activele reale ale acestora din Occident, scrie Financial Times.

Sancțiunile nu vor mai permite oligarhilor ruși să-și țină banii în băncile din Occident sau să își trimită copiii la studii în Vest, spun oficiali de rang înalt ai administrației Biden.

Mixul de sancțiuni ar putea să vizeze, concomitent, blocarea activității unor companii ruse, ”înghețarea” activelor oligarhilor ruși, blocarea accesului la universitățile din Occident.

Sancțiunile îi vor decupla (pe apropiații lui Putin) de la sistemul financiar internațional și îi vor împiedica pe ei sau rudele lor să-și lase banii în Occident și să studieze la universități prestigioase”, a spus, pentru publicația citată, unul dintre oficiali.

 

Listă secretă

Detaliile privind tipul de sancțiuni și modul de aplicare nu au fost dezvăluite, în mod deliberat, astfel încât, nici Rusia, și nici persoanele implicate să nu se poată pregăti pentru sancțiuni.

Cu toate acestea, Financial Times a aflat că o parte a listei de persoane este preluată din anexa clasificată, ”Section 241”, care face parte din Pachetul de sancțiuni Countering America's Adversaries Through Sanctions, adoptat în 2017.

Citește și: Richard Branson îl desființează pe Putin: La un moment dat, rușii obișnuiți își vor da seama că merită ceva mai bun

În trecut, ”Lista miliardarilor Kremlinului” a fost destul de aspru criticată, deoarece prelua, pur și simplu, prima sută de oligarhi din lista Forbes Rusia.

Ministerul de Externe britanic a declarat recent că pregătește sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, a bunurilor acestora, care vor merge până la confiscarea activelor, precum și împotriva companiilor strategice.

Potrivit experților, oligarhii ruși care sunt implicați în acte de corupție sau au legături cu Kremlinul dețin în Londra imobile în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline (2 miliarde de dolari).

Pe traseul legislativ al Senatului SUA a fost depus un nou proiect de lege privind sancțiunile care ar putea fi adoptate împotriva regimului de la Kremlin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel