Putin furios pe vest, amenință cu armele nucleare. Reacția NATO

Matei Ion |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Putin pune pe masă amenințarea nucleară, în a patra zi de confruntări în Ucraina, furios din cauza măsurilor luate de occident.

Într-o escaladare dramatică a tensiunilor dintre Est și Vest din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, președintele Vladimir Putin a ordonat duminică trecerea forțelor nucleare rusești în stare de alertă maximă, ca răspuns la ceea ce el a numit "declarații agresive" din partea principalelor puteri NATO.

"Ordon ministrului apărării şi şefului Statului Major să plaseze forţele de descurajare ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă", a declarat Putin în cursul unei întâlniri cu şefii săi militară, difuzată de televiziunea de stat.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică alarmat de decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a pune în alertă "forţele de descurajare" ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite dpa.

Într-un interviu acordat duminică postului BBC, Stoltenberg a apreciat că anunţul făcut de Putin dovedeşte cât de "gravă" este confruntarea pe tema invadării Ucrainei de către Rusia.

Ce se întâmplă la Cernobîl. AIEA trage un semnal de alarmă

Într-o intervenţie separată la postul de televiziune CNN, Stoltenberg a denunţat "o retorică periculoasă" şi un "comportament iresponsabil".

"Aceasta este o retorică periculoasă. Acesta este un comportament iresponsabil. Şi, desigur, când combini această retorică cu ceea ce face (Rusia) pe teren în Ucraina - poartă un război împotriva unei naţiuni independente, suverane, declanşează o invazie masivă asupra Ucrainei - situaţia devine şi mai gravă", a apreciat Stoltenberg la programul "State of the Union" de pe CNN, citat de Reuters.

Agenţia dpa aminteşte că Putin a ordonat duminică punerea în alertă a "forţelor de descurajare" ale armatei ruse, potrivit unei înregistrări video distribuite de Kremlin. Şeful statului rus s-a referit la "arme de descurajare", dar nu a menţionat explicit armele nucleare, notează dpa. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel