Purificatorul de aer. 5 beneficii pe care ți le poate aduce în casă

Ioan-Valerian Herăscu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

De la eliminarea poluanților din casa ta până la îmbunătățirea simptomelor de astm bronșic, există o mulțime de beneficii ale unui purificator de aer care fac ca aceste aparate la îndemână să merite să investești.

”Îmbunătățirea calității aerului din interior are un impact semnificativ asupra calității vieții noastre, deoarece mai mult de 90% din viața modernă este petrecută în interior. O calitate mai bună a aerului în interior reduce riscul de transmitere a agenților patogeni, atenuează simptomele alergiei și îmbunătățește capacitatea de respirație. Purificatorul de aer funcționează prin filtrarea aerului prin filtre microscopice și prin captarea alergenilor.” spune Zeinab Ardeshir, farmacist și co-fondator al PillSorted.

Potrivit livescience avantajele unui purificator sunt:

Eliminarea unor alergeni din aer

Un studiu publicat în Jurnalul Medical Yonsei a descoperit că purificatoarele de aer au redus semnificativ utilizarea medicamentelor la cei care s-au luptat cu simptomele respiratorii cauzate de alergiile lor. Păstrarea unui purificator de aer în camera în care dormiți sau în care lucrați poate fi de mare ajutor dacă aveți alergii, deoarece va menține încărcătura cu alergeni în aer cât mai scăzută posibil, reducând astfel simptomele. 

Filtrarea substanțelor chimice nocive

Un articol din 2015 publicat în Frontiers in Environmental Science a constatat că locuințele noastre pot fi contaminate cu poluanți din exterior, mai ales dacă locuiți într-o zonă puternic populată. Acest lucru provoacă o potențială iritare suplimentară. Un purificator de aer poate ajuta la tratarea unui număr de poluanți ai aerului din interior, deoarece funcționează prin ciclul aerului poluat prin mai multe filtre și eliberând aer curat înapoi în cameră. Dacă utilizați produse de curățare chimice sau aveți aparate care eliberează ozon, un purificator de aer poate ajuta la reducerea cantității de acești poluanți pe care o inspirați.

Eliminarea prafului

Praful, contaminanții microbieni precum sporii de mucegai sau bacteriile din aer, fumul de tutun, pesticidele, dezinfectanții, părul de animale de companie și mătreața au toate potențialul de a ne irita sistemele respiratorii. Alergiile la praf și acarieni sunt, de asemenea, un declanșator principal pentru atacurile de astm.

Reducerea sporilor de mucegai din aer

Un articol publicat în Plos Patogeni sugerează că sporii de mucegai pot fi de până la patru microni, ceea ce înseamnă că un purificator de aer cu filtre HEPA în casă ar trebui să reducă cantitatea de spori de mucegai în aer. Dacă, de asemenea, abordați eficient sursa de mucegai, un sistem de purificare a aerului poate ajuta la prevenirea apariției mucegaiului în casă prin captarea sporilor.

Ameliorarea simptomelor de astm

Fumul, polenul și praful pot declanșa crize de astm, care pot fi fatale, în special la copii. Dacă aveți simptome de astm, un purificator de aer vă poate ajuta să gestionați calitatea aerului din casă, astfel încât să vă puteți limita expunerea la aceste contaminări. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel