Publicația Daily Mail ajunge în instanță din cauza prințului Harry

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle

Este vorba despre două articole apărute în cotidianul britanic, despre care prințul Harry susțină că i-au provocat o grămadă de neplăceri.

Concret, fiul cel mic al prințesei Diana susține că respectivele materiale i-au provocat "o durere profundă, jenă și angoasă continuă". Tabloidul britanic The Daily Mail a publicat articole "defăimătoare" la adresa prințului Harry, a declarat avocatul ducelui de Sussex în cadrul unei audieri preliminare împotriva importantului grup media britanic.

Prințul Harry a intentat un proces împotriva Associated Newspapers, unul dintre cele mai mari grupuri media din Marea Britanie și căruia îi aparține Daily Mail, în luna februarie. 

La audiere preliminară de la Înalta Curte din Londra, avocatul prințului, Justin Rushbrooke, a declarat în scris judecătorului că Ducesele de Sussex s-a văzut nevoit să sesizeze în urma a două articole apărute în Mail on Sunday și MailOnline - edițiile de duminică și digitală ale Daily Mail - în luna februarie.

Potrivit lui Justin Rushbrooke, articolele au fost "defăimătoare" în sensul că l-au acuzat pe Harry că "minte", că încearcă "cu cinism" să manipuleze opinia publică și că "încearcă să țină secret" apelul său împotriva guvernului pentru protecția poliției în țară. Associated Newspapers contestă faptul că publicațiile sale sunt defăimătoare.

"O rană adâncă și o suferință continuă"

În declarațiile sale scrise în fața instanței, Harry a spus că articolele i-au provocat "o durere profundă, jenă și o angoasă continuă". Harry și soția sa, Meghan Markle, locuiesc la nord de Los Angeles. Aceștia au decis să ia o pauză de la familia regală în 2019, care i-a privat de dreptul de a beneficia de protecție polițienească pe cheltuiala contribuabililor britanici.

Harry s-a oferit să acopere aceste costuri atunci când se află în Regatul Unit și contestă acum refuzul Ministerului de Interne în instanță. Ministerul de Interne a precizat că securitatea poliției "nu este disponibilă pe bază de finanțare privată".

Cuplul regal a depus recent o plângere împotriva mai multor publicații pentru că au încălcat intimitatea familiei lor. În decembrie anul trecut, Meghan Markle a câștigat procesul împotriva unui tabloid care a publicat o scrisoare pe care i-a scris-o tatălui său. La momentul respectiv, ea a sărbătorit o "victorie" împotriva unei prese tabloide "crude" și înșelătoare, potrivit acesteia.

Citește și Regina i-a interzis lui Harry și Meghan să fotografieze momentul 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel