Profesorul Claudiu Corcodel reclamă o situație bizară în Liceul ”Nicolae Iorga” din Nehoiu. Se cere intervenția Ministerului Educației

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
EXCLUSIV

Profesorul Claudiu Corcodel reclamă o situație bizară în liceul unde predă.

Profesorul Claudiu Corcodel, director adjunct al Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” din orașul Nehoiu, face acuzații la adresa directoarei - Perțea Natalia Petronela.

„Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din orașul Nehoiu, județul Buzău (800 elevi, 63 cadre didactice), a fost transformat de directoarea Perțea Natalia Petronela și clica acesteia într-un adevărat lagăr de concentrare în care nu mai este respectată legislația din România.


Există mai multe spețe în care instituțiile abilitate au determinat că directoarea a prejudiciat bugetul liceului plătind luni de zile ca și calificat un profesor necalificat sau, altă situație nelegală în care doi profesori (soț și soție), prietenii directoarei, au zile libere în orar vinerea etc.


Speța pe care v-o supun atenției de această dată, dovedită cu documente emise de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, este următoarea:


Directoarea ne filmează în timpul orelor de curs, fără a avea acordul cadrelor didactice sau al părinților elevilor minori, faptă ce contravine atât legii organice, Legea 1/2011, cât și legislației GDPR privind protecția datelor cu caracter personal.


Art. 272 alin (3) din Legea 1/2011, a Educației Naționale: ” Înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.”


În calitatea pe care o am, de director adjunct al liceului, dar și ca profesor și părinte, am încercat să rezolv pe cale amiabilă această situație care îi prejudiciază atât pe profesori, dar mai ales pe elevii minori. În discuțiile publice purtate cu directoarea liceului aceasta a negat permanent că ne-ar urmări sau înregistra prin intermediul camerelor video (câte 2 în unele săli de clasă).

Menționez că sistemul a fost instalat cu mențiunea clară de a înregistra într-o singură situație: în timpul examenelor naționale. Cunosc foarte bine situația, întrucât am participat, cu ani în urmă, la ședința Consiliului de administrație în care s-a hotărât instalarea sistemului de camere video, iar aceste dispozitive, s-a specificat clar, în scris, că vor înregistra doar examenele naționale (în timpul cărora este obligatorie înregistrarea).

De fapt directoarea ne filmează și urmărește permanent în sălile de clasă, iar filmările le vizionează cu apropiații dumneaei. Adevărul că, de fapt, se filmează, a ieșit la iveală după un incident violent petrecut între două eleve în una dintre sălile de clasă, incident în urma căruia poliția a solicitat înregistrările audio-video.


În calitatea pe care o am, de director adjunct al liceului, am solicitat, prin adresa pe care am anexat-o, intervenția Inspectoratului Școlar și a Ministerului Educației, pentru a lua măsuri cu directoarea care încalcă în mod flagrant legea și refuză să înceteze acțiunile de înregistrare și urmărire a cadrelor didactice și a elevilor.


Inspectoratul școlar a constatat că într-adevăr directoarea încalcă Legea Educației Naționale, filmând în timpul orelor de curs. Aveți drept dovadă adresa nr. 4600/27.05.2022 emisă de Inspectoratului Școlar Județean Buzău”, a transmis profesorul Claudiu Corcodel pentru Radio DC News.

VEZI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel