Producătorul indian de oțel Tata Steel renunță la cărbunele rusesc

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Decizia companiei se explică prin refuzul de a intra sub sancțiunile occidentale

Compania siderurgică indiană Tata Steel nu va mai cumpăra cărbune rusesc, raportează Financial Times, citând o sursă din companie.

Tata Steel este cel mai mare importator de cărbune rusesc din India. 

Potrivit CoalMint, Tata Steel a importat 617.000 de tone de cărbune rusesc în primele trei luni ale anului și a primit 246.000 de tone luna trecută în baza unor contracte semnate înainte de invazia rusă.

Decizia companiei de a nu mai cumpăra cărbune se explică prin refuzul acesteia de a intra sub sancțiunile occidentale. Filiala europeană Tata Steel Europe a încetat cooperarea cu Rusia în aprilie 2022.

Compania a subliniat „incertitudinea” cu privire la aprovizionarea cu cărbune rusesc. În același timp, în ajunul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, India și-a crescut achizițiile de cărbune rusesc, deoarece livrările de la un concurent, Australia, au devenit prea scumpe.

„Pentru a asigura continuitatea afacerii, am găsit furnizori alternativi de materii prime, deoarece tranzacțiile cu furnizorii și bancherii ruși sunt însoțite de o mare incertitudine din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Tata Steel.

Potrivit Reuters, exportul de cărbune de cocsificare rusesc către fabricile de oțel din India a fost suspendat din martie din cauza cerințelor de plată în ruble . Și asta în ciuda faptului că anul trecut New Delhi a semnat un plan de import de cărbune cocsificabil din Rusia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel