Procedura medicală cu care nu toți stomatologii sunt de acord, dar totuși le-o fac pacienților

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dentar-tehnologie-camera-incapere-3845806/
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dentar-tehnologie-camera-incapere-3845806/

Există o procedură medicală unde nu există o părere unanimă a stomatologilor.

Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic român de pe Tik Tok, a vorbit despre albirea dentară.

„Eu mi-am făcut albire dentară acum șase ani. Depinde foarte mult de ce tip de dinți ai. Nu mi-am făcut albirea dentară la Câmpina pentru că nu m-am înțeles cu părinții mei (n.r. - și ei sunt medici dentiști). Ei nu voiau ca eu să îmi fac albire”, a zis Dr. Alexandra Mircea.

„Când m-a văzut tata, m-a întrebat: Alex, ai făcut albire?! I-am spus că da. Ei nu erau de acord să-mi fac albire dentară pentru că informațiile sunt diferite de la generație la generație. Este foarte important să înțelegi și ce simte pacientul. Tu, în momentul în care îi albești dinții în mod controlat și safe pentru el, îi dai o încredere extraordinară în sine însuși. Și viața este mai bună când ai încredere în tine!”, a spus Dr. Alexandra Mircea în podcasul lui Cătălin Măruță.

În orice caz, nu aveți de ce să vă speriați! Albirea dentară, dacă este făcută o dată la doi ani, este o procedură sigură. Cel mai bine este să vă sfătuiți cu medicul în care aveți încredere și care vă va spune dacă, pentru dumneavoastră, această procedură merită.

Ce reprezintă procesul de albire a dinților? Care sunt etapele lui? 

Albirea dentară este o metodă foarte eficientă pentru deschiderea culorii naturale a dinților fară a îndepărta din suprafața smalțului.

Nu poate modifica complet culoarea, dar prin noile tehnologii putem obține o albire cu 8-12 nuanțe fară  afectarea  smalțului dentar.

Medicul stomatolog este cel care, pe baza unei evaluări a stării de sănătate dentară, decide dacă este indicată o albire profesională și conduce tratamentul. 

În cate ședințe se poate realiza? Sunt anumite rigori, interdicții în timpul perioadei de tratament?

Ca urmare a dezvoltării și evoluției tehnologice, fie că ne referim la laser sau lampa profesională de albire Zoom Phillips, acum albirea dentară se poate realiza în cabinet într-o singura ședință de aproximativ o oră, fără afectarea smalțului, nu produce sensibilitate, iar eficiența este maximă.

În cadrul procedurii de albire a dinților se aplică un gel protector sau digă lichidă la nivelul gingiei pentru protecție. Ulterior se aplică gelul de albire pe suprafața dinților, ingredientul activ este peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă din care se eliberează oxigenul și acesta difuzează în smalț și realizează albirea dinților.

Gelurile de albire profesională utilizate de medicul stomatolog au o concentrație mai mare de peroxid, până la 40%. Activarea acestui proces se realizează prin aplicarea unui lumini UV. Suplimentar, în urma unei amprente dentare clasice sau prin scanare, se realizează gutierele de albire la domiciliu, dispozitive transparente în care pacientul este instruit cum să își aplice gelul de albire. Acesta are o concentrație mai slabă (15%) și  pacientul urmează să poarte aceste gutiere pe timpul nopții (8 H) pentru 7-10 zile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel