Prințul Harry, liber să ceară noi despăgubiri unei publicaţii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Printul Harry
Printul Harry

Prințul Harry a primit undă verde într-o nouă bătălie juridică, de data aceasta împotriva tabloidului britanic The Sun.

Harry și-a lansat prima dată cererea legală împotriva News Group Newspapers, grupul de care aparține redacția The Sun, în septembrie 2019, din cauza a ceea ce el susține că este o colectare ilegală de informații.

În aprilie, avocații editurii s-au prezentat în fața Înaltei Curți din Londra pentru a susține că plângerea prințului a fost prescrisă, deoarece multe dintre evenimentele la care se referă au avut loc la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000.

Joi, judecătorul Timothy Fancourt a decis că o parte din cererea de despăgubiri poate fi cercetată de către instanță și că doar acuzațiile referitoare la hacking-ul telefonului acestuia au fost prescrise.

Aceasta este cea mai recentă acțiune în instanță a Prințului, dintr-o serie de acțiuni în justiție pe care Harry le întreprinde împotriva ziarelor britanice.

La începutul acestui an, el a devenit primul membru al familiei regale britanice care a intrat în boxa martorilor în 130 de ani, după ce a depus mărturie într-un proces similar împotriva editorului Mirror Group Newspapers.

Un alt proces de-al Prințului Harry

Acesta acuză redacția Daily Mail pentru două acțiuni. Una pentru calomnie, în legătură cu un articol despre încercarea sa de a plăti poliția britanică pentru a-i asigura protecția, și alta pentru colectarea ilegală de informații.

Toți cei trei editori au negat acuzațiile lui Harry, cu excepția unui incident pe care Mirror Group l-a recunoscut și pentru care și-a cerut scuze.

Citește și: Fundația prințului Harry și a ducesei Meghan, proiect dedicat responsabilităților pe care trebuie să le aibă un tată în zilele noastre

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel