Fundația prințului Harry și a ducesei Meghan, proiect dedicat responsabilităților pe care trebuie să le aibă un tată în zilele noastre

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Prinţul Harry
Prinţul Harry

Fundația Archewell, administrată de Ducele și Ducesa de Sussex sprijină un proiect dedicat responsabilităților pe care trebuie să le aibă un tată în zilele noastre.

Meghan Markle și Prințul Harry sunt mândri părinți ai Prințului Archie și Prințesei Lilibet, lucru care, poate că i-a inspirat și în implicarea programului desfășurat de Equimundo, un ONG care luptă pentru egalitatea de gen.

Vineri, Fundația Archewell a împărtășit raportul Equimundo „State of the World's Fathers 2023”, împreună cu un mesaj despre motivul pentru care cercetarea este importantă. Organizația nonprofit internațională, care se dedică implicării bărbaților și băieților în egalitatea de gen, a chestionat peste 12.000 de persoane din 17 țări cu privire la îngrijirea copiilor și legat de impedimentele privind egalitatea între bărbați și femei.

"Datele din 2023 arată că bărbații sunt din ce în ce mai implicați în îngrijirea copiilor și ar dori să își sporească această grijă față de copiii lor, deși normele sociale adânc înrădăcinate și lipsa unor politici sociale și a unor structuri de putere îi descurajează să facă acest lucru", arată Fundația Archewell într-un comunicat.

"Raportul ilustrează îngrijirea celor mici de către tații lor ca fiind fundamentală societății și face apel la progrese continue în direcția egalității de gen. De asemenea, raportul subliniază necesitatea unei promovări mediatice care să normalizeze rolul privind îngrijirea copiilor de către bărbați", se mai arată în comunicat.

Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, și Meghan, în vârstă de 41 de ani, au mai încheiat parteneriate cu acest ONG. În noiembrie 2022, Archewell a finanțat un ghid privind percepția despre masculinitate pentru Equimundo, care a ajuns la 3.673 de persoane din 122 de țări.

Egalitatea de gen este o cauză de interes pentru Harry și Meghan. Ducesa de Sussex a vorbit, în timpul unei vizite în Țara Galilor, în ianuarie 2018, despre faptul că soțul ei este feminist.

Ducesa de Sussex a declarat anterior că legătura dintre soțul ei și fiul lor a inspirat-o să scrie The Bench, cartea sa pentru copii despre legătura dintre tați și fii, publicată la câteva zile după ce s-a născut Lili.

"The Bench a început ca o poezie pe care am scris-o pentru soțul meu de Ziua Tatălui, la o lună după ce s-a născut Archie", a declarat Meghan într-un comunicat de presă al editurii Random House Children's Books. "Acea poezie a devenit această poveste".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel