Preţul petrolului este în scădere, influențat de perspectivele recesiunii globale

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 16 aug 2022, 11:34 | Categorie: Economie
Este o solidaritare printre lucrătorii portuari
Este o solidaritare printre lucrătorii portuari

Barilul de petrol Brent a coborât sub 95 de dolari.

Preţul petrolului a scăzut marţi, deoarece datele economice sumbre de la principalul cumpărător de ţiţei - China - au reînnoit temerile privind o recesiune globală, transmite Reuters.

La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţiile futures pentru ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 0,44 dolari, sau 0,5%, la 88,97 dolari per baril, în timp ce cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,73 dolari, la 94,37 dolari. În precedenta sesiune, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI, cât şi cele pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu aproximativ 3%.

Banca Centrală a Chinei a redus dobânzile pentru a stimula economia, care a încetinit neaşteptat în iulie, pe fondul restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing şi al crizei din sectorul imobiliar.

"În general, preţurile materiilor prime sunt sub presiune, după ce datele economice din China din iulie sunt mult mai slabe decât se estima anterior, ceea ce a reînnoit temerile privind evoluţia cererii", a apreciat Yeap Jun Rong, analist la IG Group.

În Statele Unite, producţia totală în principalele bazine de şisturi bituminoase ar urma să crească în septembrie la 9,049 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din martie 2020, conform unui raport al Agenţiei pentru Energie din SUA.

Exporturile de produse combustibile ale Chinei sunt de așteptat să revină în august la aproape un maxim de un an după ce Beijingul a emis mai multe cote, adăugând presiune asupra marjelor de rafinare care deja se răcesc.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite