Premierul Nicolae Ciucă anunţă că au început demersurile pentru majorarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Vești bune pentru toți beneficiarii tichetelor de masă.

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că au început demersurile pentru majorarea valorii tichetelor de masă la 40 lei, de la 30, cât este acum.

Într-o postare pe o reţea de socializare, el a spus că măsura urmează să se aplice de la 1 iulie.

Şeful Guvernului a mai transmis că pachetul de reducere a cheltuielilor publice nu vizează veniturile oamenilor şi că economia se va face printr-o administrare mai eficientă a sumelor alocate, printre altele, pentru bunuri şi servicii. Reamintim că, de la 1 iulie, anul trecut, valoarea unui tichet de masă este de 30 lei pe zi pentru un angajat. 

Tichetele vor fi scutite de impozite. Ce înseamnă pentru salariați

Aproape toate tichetele vor fi scutite de impozite prevede o nouă inițiativă legislativă.

Conform unei noi inițiative legislative care a fost recent depusă la Senat, toate tichetele de masă, de creșă, culturale si voucherele de vacanta ar urma sa fie scutite de impozit indiferent de valoare, excepția fiind doar la tichetele cadou pentru care se aplică limita de 300 de lei.

La ora actuală tichetele se acordă conform Legii nr.165/2018 iar biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

Potrivit art.64 din Codul fiscal, cota de impozit care se aplică veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt și tichetele enumerate mai sus, este de 10%. Citește mai mult AICI

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel