Premieră. BMW construiește prima uzină cu emisii zero de carbon la Debrecen

Oana Pavelescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Hans-Peter Kemser, a BMW Group, Milan Nedeljkovic, director de prodicție BMW AG, Szijjártó Péter ministrul ungar de Externe și Papp László , primarul din Debrecen / Foto: MTI
Hans-Peter Kemser, a BMW Group, Milan Nedeljkovic, director de prodicție BMW AG, Szijjártó Péter ministrul ungar de Externe și Papp László , primarul din Debrecen / Foto: MTI

Compania auto BMW a pus miercuri piatra de temelie pentru noua sa uzină de la Debrecen, Ungaria.

Din 2025, BMW vrea să înceapă la Debrecen producția de serie a primului său model bazat pe o platformă pur electrică.

Fiind prima fabrică de automobile din lume neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, uzina va produce exclusiv cu energie regenerabilă, a declarat directorul de producție Milan Nedeljkovic la Debrecen.

Compania investește peste un miliard de euro în această locație

Aproximativ 1.000 de angajați vor fabrica la Debrecen până la 150.000 de mașini complet electrice pe an. Viitorul model, care va fi fabricat aici, se bazează pe o arhitectură dezvoltată pentru vehiculele complet electrice. Acesta stabilește "Noua Clasă" de la BMW, care este apoi va fi introdusă în întregul grup.

Lucrul acesta ar trebui să dea un impuls vânzărilor de automobile cu baterii și să le facă la fel de profitabile ca și motoarele cu combustie din prezent.

Pentru BMW, noua uzină din Ungaria "joacă un rol decisiv în transformarea către electromobilitate", a declarat Nedeljkovic. Citește tot articolul pe DCBusiness

Citește și: Cel mai bogat fost sportiv a devenit și mai bogat! ”Buldozerul din Brașov” are o avere mai mare decât Federer

”Uită de Federer sau de Michael Jordan! Ion Țiriac este cel mai bogat sportiv”, scriau cei de la Foxsports și se pare că au dreptate: ultima săptămână a fost foarte profitabilă pentru el, sursele din piață susținând că vânzarea turneului de tenis de la Madrid i-ar aduce miliardarului între 250 și 350 de milioane de euro.

Primul miliardar al României, acum în vârstă de 82 de ani, a început tenisul în anii 1960.

A profitat din plin de ”fenomenul” Ilie Năstase, alături de care a câștigat Openul Franței în 1970, vârful carierei sale de jucător de tenis.

”Buldozerul din Brașov” se retrage din tenis în 1979 cu aproximativ 280.000 de dolari, bani obținuți din premii.

După retragere, a fost antrenor sau manager pentru jucători precum  Manuel Orantes, Guillermo Vilas, Henri Leconte, dar marele succes l-a cunoscut cu Boris Becker, care a câștigat 6 turnee de Mare Șlem, în perioada în care a fost impresariat de Țiriac.

Totodată, Țiriac a mizat pe creșterea popularității tenisului și a cumpărat licențe pentru multe turnee pe care apoi le-a scos la licitație în orașe precum Stuttgart, Hanovra sau Madrid.

Mai târziu, va dezvolta turneul de tenis de master Mutua Madrid Open ATP, pe care l-a deținut până zilele trecute.

Afaceri în tranziția românească 

Citește tot articolul AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel