Prada va proiecta noul costum lunar al Nasa

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Prada va proiecta noul costum lunar al Nasa/Freepik
Prada va proiecta noul costum lunar al Nasa/Freepik

Astronauții Nasa vor zbura cu stil, designerul de modă de lux Prada ajutând la proiectarea costumelor spațiale pentru misiunea pe Lună din 2025.

Casa de modă italiană va lucra la proiectarea costumelor alături de o altă companie privată, Axiom Space.

Într-un comunicat de presă, Axiom a precizat că Prada va aduce în cadrul proiectului expertiza în materie de materiale și de producție.

Unul dintre astronauți a declarat pentru BBC că a crezut că Prada se ridică la înălțimea provocării datorită experienței lor în domeniul designului.

Această experiență a fost acumulată nu numai pe podiumurile din Milano, ci și prin implicarea Prada în competiția de navigație America's Cup.

"Prada are o experiență considerabilă cu diferite tipuri de țesături compozite și ar putea, de fapt, să aducă o contribuție tehnică reală la straturile exterioare ale noului costum spațial", potrivit profesorului Jeffrey Hoffman, care a zburat în cinci misiuni Nasa și a efectuat patru ieșiri în spațiu.

Dar el a spus că oamenii nu ar trebui să se aștepte să vadă astronauți în "costume spațiale paisley sau alte modele fanteziste de genul acesta". Menținerea unui mediu termic bun este cu adevărat un lucru esențial".

"Un costum spațial este într-adevăr ca o navă spațială în miniatură. Trebuie să asigure presiune, oxigen și să te mențină la o temperatură rezonabilă", a adăugat el.

La începutul acestui an, Axiom a dezvăluit un costum spațial, despre care a spus că va fi purtat în viitoarea misiune Artemis 3.

Costumul cântărea 55 kg și se spunea că se potrivește mai bine pentru femeile călătoare.

Într-un comunicat de presă, Artemis și Prada au declarat că vor folosi "tehnologii și design inovator" pentru a permite "o explorare a suprafeței lunare mai mare ca niciodată".

Misiunea Artemis 3, în care se vor regăsi modelele Prada, va urma misiunii Artemis 2, care va implica zborul unei capsule în jurul Lunii la sfârșitul anului viitor sau la începutul anului 2025.

Artemis 2 va avea în componență prima femeie și primul astronaut de culoare desemnat vreodată pentru o misiune lunară - Christina Kock și, respectiv, Victor Glover.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel