Prăbușirea YouTube-ului rusesc: Vloggerii din Rusia nu mai CÎȘTIGĂ bani pe YouTube

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Google a încetat să mai afișeze reclame în Rusia.

Compania americană Google, cea care deține canalul Youtube, s-a raliat sancțiunilor impuse de UE și Statele Unite împotriva Rusiei.

Astfel serviciul oferit în Rusia nu mai are reclame plătite, ceea ce îi face pe bloggerii ruși să rămână fără venituri din vizualizarea conținutului pe care aceștia îl au pe Youtube.

Jurnalistul Rostislav Shaposhnikov scrie despre asta pe rețeaua de socializare.

„Am primit o scrisoare de la YouTube: Google nu mai afișează reclame în Rusia, ceea ce înseamnă că toți bloggerii ruși pierd monetizarea, adică nu vei mai primi bani dacă produci conținut”, explică el.

„Toate recenziile din Federația Rusă nu sunt monetizate. De fapt, acesta este un colaps complet al YouTube-ului rusesc”, a mai spus Shaposhnikov.

Declarația You Tube

„În lumina situației de urgență, întrerupem toată reclamele Google și YouTube din Rusia. Aceasta înseamnă că utilizatorii din Rusia nu vor vedea publicitate și, ca urmare, bloggerii YouTube vor înceta temporar să mai câștige bani din numărul de vizionări din Rusia. Aceste modificări nu se aplică utilizatorilor din afara Rusiei. Situația rămâne în continuă schimbătoare, iar în cazul oricăror modificări vă vom anunța imediat”, a transmis YouTube.

Shaposhnikov a clarificat că vizionările ucrainene ale videoclipurilor de pe YouTube sunt încă monetizate.

 

Boicot pe toată linia pentru Rusia. Peste 70 de mărci globale și-ar fi suspendat activitatea pe piața rusească

Rusia se confruntă cu un număr tot mai mare de sancțiuni din partea țărilor și organizațiilor de pe tot globul, în urma atacului său asupra Ucrainei de la sfârșitul lunii trecute, care a escaladat într-un potențial război mondial.

Din cauza războiului din Ucraina, peste 70 de mărci mondiale ar fi părăsit piața rusă, susțin autoritățile ucrainene.

Centrul ucrainean de Combatere a Dezinformării spune că printre companiile care au suspendat serviciile pentru piața rusă se numără:

Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Ford, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk, Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (în câteva zile), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel