Povestea accidentului aviatic care i-a transformat viața lui Ozzy Osbourne

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Ozzy Osbourne moare de nerăbdare să facă mai multă muzică cu Andrew Watt
Ozzy Osbourne moare de nerăbdare să facă mai multă muzică cu Andrew Watt

Viața artistului Ozzy Osbourne a fost marcată de dificultăți. Abuzurile sexuale au aproape distrus căsnicia sa, stupefiantele își răsfățau simțurile încă de dimineață, iar alcoolul era prezent zilnic în viața sa. Se spune că în valiza pe care o purta mereu la concerte puteai găsi o gamă completă de droguri disponibile pe piață. Ozzy părea o persoană invincibilă, dar un eveniment dramatic a schimbat ireversibil cursul vieții sale.

Ozzy Osbourne a fost întotdeauna preocupat de reinventare. Indiferent de obstacolele cu care s-a confruntat în viață, el a găsit mereu o cale de a depăși problemele. Cu toate acestea, există un episod în viața sa pe care nu l-a putut uita și care l-a afectat profund. În anul 1982, în timp ce se bucura de un mare succes, s-a produs o tragedie. Bunul său prieten și chitarist, Randy Rhoads, a murit într-un accident de avion, când aripa avionului s-a prăbușit peste autocarul în care Ozzy dormea.

Muzicianul britanic și-a făcut un nume ca vocalist al trupei "Black Sabbath" în anii '70. Odată cu succesul rapid, Ozzy a dezvoltat dependența de droguri și alcool, ceea ce a dus la excluderea sa din trupă în 1979. Cu toate acestea, artistul nu a renunțat la muzică și a hotărât să urmeze o carieră solo. Sharon, managerul său de atunci și ulterior soția sa, i-a promis că îi va fi alături în noua sa carieră și îl va susține necondiționat, dar a subliniat că va avea nevoie de o persoană puternică în spatele său. Această persoană era chitaristul Randy Rhoads.

„Ştiam instinctiv că Randy era cineva deosebit de special. El a fost un dar de la Dumnezeu - am lucrat atât de bine împreună. Eu şi Randy eram ca o echipă‟, declara Ozzy.

Din spusele lui cântăreţului, Randy era „o gură de aer proaspăt‟, un tip amuzant, ambiţios, o persoană grozavă. Lucrau împreună neîncetat, ziua şi noaptea, iar cariera muzicală a lui Ozzy urma să înflorească odată cu ajutorul lui Randy: „Un lucru pe care mi l-a dat, a fost speranţa, mi-a dat un motiv pentru care să continui. A avut răbdare cu mine, ceea ce a fost grozav. A fost minunat să lucrez cu el. A scos tot ce-i mai bun din lume. A fost ca o distracţie‟, declara artistul rock.

Un singur moment avea să îi schimbe viața lui Ozzy pentru totdeauna. În timp ce se îndrepta către un concert în Florida, în spatele autocarului în care se afla a avut loc o explozie uriașă. Chiar și după patru decenii, Ozzy vorbește despre acest accident cu teroare. Își amintește că a văzut un foc imens: "Nu puteam înțelege ce se întâmplă - părea ca un coșmar, am trăit un coșmar", spunea el devastat. Când a coborât din autobuz, l-a văzut pe managerul turneului în genunchi, plângând. Un avion se prăbușise într-o casă. În avion se afla chitaristul Randy Rhoads, cel mai bun prieten al său. Deși detalii exacte despre cum s-a prăbușit aeronava nu sunt clare, soarta celor aflați la bord a fost tragică - toată lumea a murit.

Ozzy Osbourne, vinovat de moartea prietenului său

Acel moment a avut un impact imens asupra vieții lui Ozzy. El a fost profund întristat de pierdere: "Am pierdut un prieten drag în viața mea - îmi este dor teribil de el. Abia îmi vindecasem rănile provocate de alcool și droguri, și acum s-a întâmplat asta...", a declarat el. Randy a însemnat totul pentru Ozzy, iar artistul încă simte vinovăție pentru moartea prietenului său. Într-un interviu, el a afirmat că nu l-ar fi lăsat niciodată să se urce în acel avion și consideră acest lucru un regret pe care îl va purta mereu în inimă: "Ziua în care Randy Rhoads a murit a fost o zi în care o parte din mine s-a stins...", a spus Ozzy.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel